Mindmappen

Mindmappen is een ideale manier om te brainstormen, iets samen te vatten, een presentatie te maken of een vergadering te ‘notuleren’. Mensen die mindmappen ervaren 20 tot 35% meer productiviteit.

Duur 4 uur
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 12
Investering € 371 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Persoonlijke effectiviteit
8 Gemiddeld cijfer voor deze training op Springest
Training Mindmappen Schoonderwoerd
Overzicht

Mindmappen zet aan tot associëren, waardoor je sneller op ideeën komt, hoofd- en bijzaken kunt onderscheiden en eerder verbanden ziet. Je leert sneller en beter en krijgt meer grip op je werk. Daarnaast train je je geheugen, zodat je informatie gemakkelijker onthoudt.

Geef structuur aan ideeën

In deze training leer je een techniek die aansluit op de manier waarop je brein werkt. Mindmappen helpt je snel je gedachten te ordenen – je wordt er productiever van en je bedenkt, al dan niet samen met collega’s, razendsnel de beste ideeën.

mindmappen
17 oktober 2020
"Wat een heerlijk praktische training. Ik creëer nu zo veel meer overzicht met mindmappen, zowel op mijn werk als in mijn privéleven, superhandig.”
Projectmanager KPN
Inhoud programma

In deze training leer je de mindmaptechniek goed toe te passen. Iedereen maakt een eigen mindmap voor zijn of haar eigen gewenste situatie. Daarmee cluster je informatie op een logische manier, word je efficiënter en creatiever en train je op een ontspannen manier beide hersenhelften om beter met elkaar samen te werken. Na de training oefeningen mee naar huis om je hersenen en geheugen te blijven trainen.

Individueel en in samen mindmappen

Tijdens de training maak mindmap rondom een issue op hun werk. Zo ervaar je hoe effectief en leuk het is om een mindmap te maken. Vervolgens maak je in groepjes een gezamenlijke mindmap, waardoor je merkt dat mindmappen ook een waardevolle methode is om in teamverband te gebruiken.

Groepssamenstelling

Je volgt deze training in een kleine groep van maximaal tien deelnemers met diverse achtergronden, uitdagingen en werkvelden. Zo maak je optimaal gebruik van elkaars visie en kennis. Samenwerken met verschillende mensen werkt aanstekelijk en help jou om creatiever na te denken.

Resultaat

Na de training Mindmappen weet je hoe je effectief ideeën uit kunt vragen en kunt vastleggen met respect voor ieders inbreng. Vervolgens kun je al deze input vertalen in een plan van aanpak. Je leert jouw creativiteit beter te benutten en in te zetten om efficiënter (samen) te werken.

Na het volgen van deze training:

– Ken je de werking van je hersenen
– Ken je de opbouw en toepassing van een mindmap
– Kun je hoofd- en bijzaken onderscheiden in een brainstormsessie
– Kun je informatie beter onthouden
– Kun je mindmappen inzetten om verschillende inzichten in een team bij elkaar te krijgen

De volgende onderwerpen worden behandeld

  • De werking van je hersenen;
  • Hoe kun je je brein optimaal laten werken?;
  • Het geheugen;
  • Opbouw van de mindmap;
  • De toepassingen van de mindmap.
De trainers

Trainer aan het woord

Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€317
Materiaal
€11
Accommodatie
€44
Totaal
€371

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

9 juli 2024

Toon alle lesdagen
  • 9 juli 2024 13:00 tot 17:00

8 oktober 2024

Toon alle lesdagen
  • 8 oktober 2024 13:00 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty