Effectief Beïnvloeden

Tijdens de training Effectief Beïnvloeden krijg je inzicht in de verschillende beïnvloedingsstijlen en ontdek je jouw eigen voorkeursstijl.

Duur 1 dag
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 11
Investering € 535
Categorie Communicatie & samenwerken
9 Gemiddeld cijfer voor deze training op Springest
Training Effectief beïnvloeden Schoonderwoerd
Overzicht

Jij vindt het lastig om invloed uit te oefenen en ondertussen krijgt jouw collega altijd alles voor elkaar. Hoe werkt dat toch? Moet je je assertiever opstellen? Op je strepen gaan staan, boos worden of toch gewoon betere argumenten aandragen?

In onze communicatie vertrouwen we vaak te veel op ons onbewuste, intuïtieve gedrag, en gaan we uit van onze eigen perceptie op zaken en eigen ervaringen. Toch heb je veel meer mogelijkheden tot je beschikking! Als je je eenmaal bewust bent van je eigen gedrag en je voorkeursstijl, kun je jouw stijl aanpassen aan de ander voor het gewenste effect.

Onbewust beïnvloed je de hele dag mensen

Deze training is geschikt voor jou als je niet altijd effectief bent in het beïnvloeden van anderen. Je gaat misschien wel te lang mee in iemand anders’ verhaal, je strooit nodeloos met argumenten of je schiet in een emotie. Na afloop van een moeilijk gesprek ben je doodmoe. Je wilt dingen voor elkaar krijgen en op een respectvolle manier omgaan met weerstand. Je bent bereid om in de training, waar nodig, hiervoor de confrontatie met jezelf aan te gaan.

training effectief beinvloeden
26 februari 2020
"Enorm veel geleerd, ook over mijzelf en waar ik sterker in kan worden. Nuttige tips en tricks gehad die gelijk toe te passen zijn in zowel werk als privé situaties."
Paul van Damme
Inhoud programma

Dit is geen training waarbij je achterover kunt gaan zitten, integendeel. We bieden een actief programma, waarin ‘ervarend leren’ het uitgangspunt vormt. Natuurlijk duiken we ook even in de meest recente theorie over de psychologie van het beïnvloeden en overtuigen.

Ter voorbereiding van de training Effectief Beïnvloeden doe je een test om jouw dominante beïnvloedingsstijl te identificeren. We zoomen in op proactief gedrag en de cirkel van invloed, waarbij je direct lessen kunt trekken over je eigen stijl van denken en communiceren.

Vervolgens geven we je inzicht in de verschillende beïnvloedingsstijlen en ontdek je jouw eigen voorkeursstijl. Door oefeningen in de groep te doen ervaar je in een veilige setting hoe jouw stijl zich tot anderen verhoudt. Na afloop van de training weet jij hoe je meer resultaat bereikt met minder moeite, terwijl je toch in verbinding blijft met de mensen om je heen.

De ervaren trainers van Schoonderwoerd zijn specialisten in gedragsverandering. Ze weten je te prikkelen met gemakkelijk toepasbare adviezen, confrontaties, reflecties, oefeningen en modellen.

Resultaat

Na de training Effectief Beïnvloeden:

 • ben jij je bewust van je onbewuste en intuïtieve gedrag en je persoonlijke beïnvloedingsstijl;
 • ben jij je bewust van onbewuste en intuïtieve processen van de ander en kun je gedragspatronen doorbreken;
 • kom je samen met je collega’s sneller en gemakkelijker tot resultaten;
 • weet je sturing te geven aan lastige gesprekken;
 • bereik je meer resultaat met minder moeite en hou je dus de regie over je eigen energie.

De volgende onderwerpen worden behandeld

 • Inzicht in reactief en proactief handelen en het verschil daartussen;
 • Welke invloedstijlen zijn bij jou sterk ontwikkeld?;
 • Inzicht in de cirkel van invloed;
 • Inzicht in de cirkel van betrokkenheid;
 • Wanneer en hoe kan ik schakelen in gedrag om de ander te beïnvloeden?;
 • Herkennen en anticiperen van verschillende niveaus waar je invloed op kunt uitoefenen;
 • Feedback op jouw eigen stijl van beïnvloeden.
De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€440
Materiaal
€15
Accommodatie
€80
Totaal
€535

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

18 november 2021 tot 18 november 2021

Utrecht (Schoonderwoerd)

Inschrijven
Toon alle lesdagen
 • 18 november 2021 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty