Effectief Beïnvloeden

In de training Effectief Beïnvloeden leer je over verschillende beïnvloedingsstijlen, én je gaat ze ervaren. Er zijn beproefde mechanismen en wetmatigheden in gedrag waarmee we aan de slag gaan, zodat je bewust kunt kiezen uit verschillende stijlen.

Duur 1 dag
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 11
Investering € 535.00
Categorie Communicatie & samenwerken
8,7 Gemiddeld cijfer voor deze training op Springest
Training Effectief beïnvloeden Schoonderwoerd
Overzicht

Je collega krijgt altijd alles voor elkaar, terwijl jij het lastig vindt om invloed uit te oefenen. In onze communicatie vertrouwen we te veel op ons onbewuste en intuïtieve gedrag, en gaan we uit van onze eigen perceptie op zaken en onze eigen ervaringen. Jammer, want we hebben echt meer mogelijkheden tot onze beschikking. Hoe werkt dat toch? Moet je je assertiever opstellen? Op je strepen gaan staan, boos worden of toch gewoon betere argumenten aandragen?

Het is moeilijk je zin te krijgen als je altijd op dezelfde intuïtieve manier vanuit je eigen perspectief blijft redeneren en reageren. Wat je zal helpen is als je je bewust wordt van je eigen gedrag en je voorkeursstijl. Je stijl aanpassen aan de ander heeft veel meer effect.

Wat is jouw voorkeursstijl, en waarom? Welke beïnvloedingsstijlen zijn er, en hoe weet je welke stijl te kiezen om te bereiken wat je wilt? Hoe ga je daar bewust mee om, met respect voor de ander?

Onbewust beïnvloed je de hele dag mensen

Deze training is geschikt voor jou als je niet altijd effectief bent in het beïnvloeden van anderen. Je gaat te lang mee in iemand anders’ verhaal, je strooit nodeloos met argumenten of je schiet in een emotie. Na afloop van een moeilijk gesprek voel je je doodmoe. Je wil dingen voor elkaar krijgen en op een respectvolle manier kunnen omgaan met weerstand. Je bent bereid om in de training, waar nodig, de confrontatie met jezelf aan te gaan. Want je snapt dat als je het gedrag van een ander wilt beïnvloeden, je ook oog moet hebben voor je eigen gedrag.

Inhoud programma

Natuurlijk duiken we even in de meest recente theorie over de psychologie van het beïnvloeden en overtuigen. Maar dit is geen training om achterover te gaan zitten, integendeel.

Je kunt een actief programma verwachten, waarin ervarend leren het uitgangspunt vormt. Alle oefeningen zijn speciaal op jouw leervraag afgestemd zodat je door je barrières gaat en echte stappen maakt. Van de meest succesvolle sociale beïnvloedingsstrategieën tot krachtige overtuigingstechnieken: na afloop weet jij hoe je meer resultaat bereikt met minder moeite, terwijl je toch in verbinding blijft met de mensen om je heen.

Ter voorbereiding doe je een test om jouw dominante beïnvloedingsstijl te identificeren. Daarmee gaan we in de training aan de slag. De ervaren Schoonderwoerd trainers zijn specialisten in gedragsverandering. Ze weten je te prikkelen met gemakkelijk toepasbare adviezen, confrontaties, reflecties, oefeningen en modellen gebaseerd op theorieën van o.a. Leary, Cialdini en Watzlawyck.

Resultaat

Na de training Effectief Beïnvloeden:

 • ben je bewust van je onbewuste en intuïtieve gedrag en je persoonlijke beïnvloedingsstijl;
 • ben je bewust van onbewuste en intuïtieve processen van de ander en kun je gedragspatronen doorbreken;
 • ken je de psychologische principes van beïnvloeden;
 • heb je ervaren hoe je overtuigender kunt zijn;
 • kom je samen met je collega’s sneller en gemakkelijker tot resultaten;
 • weet je sturing te geven aan lastige gesprekken;
 • bereik je meer resultaat met minder moeite en hou je dus de regie over je eigen energie.

De volgende onderwerpen worden behandeld

 • Wat is mijn beïnvloedingsvoorkeurstijl en hoe effectief is die?;
 • Hoe werken beïnvloedingsprocessen en besluitvorming bij de ander?;
 • Hoe kan ik daarop inspelen?
De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€440.00
Materiaal
€15.00
Accommodatie
€80.00
Totaal
€535.00

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

21 september 2020 tot 21 september 2020

Utrecht (Schoonderwoerd)

Inschrijven
Toon alle lesdagen
 • 21 september 2020 09:30 tot 17:00

20 oktober 2020 tot 20 oktober 2020

Utrecht (Schoonderwoerd)

Inschrijven
Toon alle lesdagen
 • 20 oktober 2020 09:30 tot 17:00

01 december 2020 tot 01 december 2020

Utrecht (Schoonderwoerd)

Inschrijven
Toon alle lesdagen
 • 01 december 2020 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty