Berend Wolffenbuttel

Trainer - Bestuur

Sinds 2008 werk ik als trainer en coach. Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn passie voor het werken met groepen. Daarnaast is persoonlijke ontwikkeling in werk en privé voor mij een continu proces. Deze twee gebieden komen mooi samen in mijn werk als trainer.

De trainingen die ik verzorg, hebben een hoog tempo en veel verschillende manieren van leren. Iedere deelnemer zit weer anders in elkaar en heeft iets anders nodig om zijn of haar kwartje te laten vallen. Ik geloof in ervarend leren, omdat het hierdoor makkelijker wordt om nieuwe inzichten en vaardigheden in de praktijk te brengen.

Een speciale vorm van ervarend leren waar ik regelmatig mee werk is ‘Serious Gaming’. Hierbij ontwikkel ik een game die specifiek gericht is op het vraagstuk waar de organisatie mee zit of mee te maken krijgt. Het gedrag dat iemand tijdens een game laat zien, verschilt weinig met zijn of haar natuurlijke gedrag op het werk. Het geeft veel inzicht in hoe jij in een nieuwe situatie op omstandigheden zult reageren, zoals bij Het Nieuwe Werken. Ook wordt het makkelijker om knelpunten met collega’s bespreekbaar te maken. Naast dat het spelen van een serious game leuk en uitdagend is, is het dus ook erg nuttig en leerzaam.

Samen met de deelnemers vertaal ik hun persoonlijke doelen naar concreet gedrag, met aandacht voor persoonlijke waarden en belemmerende overtuigingen.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty