Effectief door kou

Tijdens de eendaagse training Effectief door kou leer je over de kracht van kou; welke positieve gezondheidseffecten blootstelling aan kou met zich meebrengt, en hoe je hier op een veilige manier mee kunt beginnen of verder opbouwen.

Duur 1 dag
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 10
Investering € 630 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Persoonlijke effectiviteit
kracht van kou
Overzicht

Vind je het lastig om in balans te blijven? Kun je wel wat meer energie gebruiken om je werk (online en weer deels op kantoor) goed en prettig te doen? Voel je dat je wel wat te winnen hebt qua fitheid, zowel fysiek als mentaal? Ben je benieuwd naar de positieve effecten van kou, en naar de ervaringen van anderen hiermee? Of wil je met een collega eens ‘iets nieuws’ uitproberen met een WOW-effect?

 

Mindset en vitaliteit

Dan is deze eendaagse training Effectief door KOU echt wat voor jou! Je blootstellen aan (een beetje) kou kan je gezondheid al een behoorlijke boost geven, ALLES wordt even flink ‘aangezet’. Op deze dag ga jij het water in. Met meer energie, een warm lichaam en een opgewekt humeur tot gevolg.

Door onze moderne, en vaak gemakzuchtige, manier van leven verblijven we tegenwoordig in huizen en kantoren die continu warm worden gestookt. We hebben ons lichaam (en geest) hiermee best wel lui gemaakt. Ondanks het feit dat koude baden al eeuwenlang worden toegepast. Zelfs Hippocrates memoreerde hier al aan! De positieve effecten van kou worden nu steeds meer wetenschappelijk aangetoond. Daarnaast kunnen we veel leren van koude oorden waar al decennia lang onderzoek wordt gedaan naar wat kou met ons doet.

koud baden training wim hof
4 mei 2022
‘Sinds ik dompel in natuurwater voel ik me stukken beter en fitter. Daarnaast geniet ik erg van een zonsop- of ondergang, en de omgeving om me heen. Deze training is een aanrader!’
Marieke
Inhoud programma

Naast kennis over gezondheidseffecten door kou, en tips over het starten en volhouden van deze nieuwe gewoonte, ga je een mooie ervaring aan met mededeelnemers. De dag is afwisselend opgebouwd met verbinding maken, kennis en inzicht ontvangen, oefenen met voorbereidende principes en warming up, en toewerkend naar een persoonlijk koude ervaring. Tussendoor en achteraf word je lekker verwend met koffie, thee, en een heerlijke lunch. Instructies over het koude-moment en veiligheid volgen na inschrijving (neem je zwemspullen mee..).

 

Kleine groep, grote impact

Je volgt deze training in een kleine groep van maximaal acht deelnemers met diverse achtergronden, functies en werkvelden. Je deelt de trainingsthema’s vanuit verschillende invalshoeken, en kunt oefenen en inspiratie opdoen in een divers gezelschap. Door deze gezamenlijke beleving wordt dit een ervaring om nooit te vergeten!

 

Resultaat

Je inzicht over wat er allemaal in je lijf gebeurt tijdens blootstelling aan kou is vergroot. Je voelt je getriggerd om er toch eens mee (verder) te gaan experimenteren om te ervaren welk positiefs het jou brengt. Je kent de belangrijkste principes om er veilig en gedoseerd mee aan de slag te gaan. Ook ken je na de training ‘medestanders’ met wie je een toffe gezamenlijke ervaring hebt gehad. Je kunt elkaar motiveren om na de trainingsdag kou een onderdeel te laten worden van je leven.

De volgende onderwerpen worden behandeld

  • Principes koude training / winterzwemmen en stukje historie
  • Verdieping in gezondheidseffecten & contra indicatoren
  • Advies op maat (afhankelijk van lichaamsbouw en conditie)
  • Kennis over watertemperatuur, en de duur van blootstelling aan kou
  • Inzicht in elementen goede warming up, zowel fysiek als mentaal
  • Oefenen met gewrichtsgymnastiek, yoga, licht fysieke oefeningen
  • Mentale voorbereiding op je koude moment, focus oefening
  • Koude moment (indien je het water in wilt) en euforie
  • Tips & aanmoediging om hier verder mee aan de slag te gaan
De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€528
Accomodatie
€91
Lesmateriaal
€11
Totaal
€630

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty