Effectief Beïnvloeden 2

Wanneer je iemand wilt overtuigen, zijn er verschillende technieken en strategieën om dat te doen. De meeste invloed heb je wanneer je jouw beïnvloedingsstijl aanpast naar je omgeving en inspeelt op de drijfveren van de ander. Maar hoe doe je dat?

Duur 2 dagen
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 11
Investering € 999
Categorie Communicatie & samenwerken
Training Effectief Beïnvloeden 2 Schoonderwoerd
Overzicht

Iedere dag invloed

Misschien komt de volgende situatie je bekend voor: je hebt een mooi voorstel, maar een kritische collega zit weer flink in de ‘ja-maar’. Je krijgt het ene tegenargument na de andere. Hoe zorg je er nu voor dat je de ander goed hoort en de aansluiting houdt, terwijl je ook gehoor krijgt voor jouw standpunten of voorstel?

Hoe blijf je vasthouden aan je eigen standpunt en krijg je uiteindelijk alle neuzen dezelfde kant op? In deze training leggen we de focus op technieken en strategieën die ervoor zorgen dat jij anderen effectief kunt beïnvloeden. Door je vooraf ook te verdiepen in de drijfveren van de ander en daar je strategie op aan te passen vergroot jij je invloed op het werk en daarbuiten! We gebruiken jouw casuïstiek zodat we aan de slag kunnen gaan met jouw leerdoelen en maken een actieplan voor de langere termijn, zodat je altijd voorbereid bent in lastige situaties.

effectief beïnvloeden online training
17 november 2020
"Ik heb de cursus Effectief beïnvloeden als zeer prettig en leerzaam ervaren. Berend geeft training op een leuke en interactieve manier, waardoor je veel leert."
Jeffrey Bosman
Inhoud programma

De training bouwt voort op inzichten uit de training Effectief Beïnvloeden, maar is ook los te volgen.

In deze training wordt voortdurend de koppeling gemaakt met de casuïstiek van de deelnemers, wat uiteraard betekent dat dit een actieve training is waarbij veel gebruik wordt gemaakt van ‘ervarend leren’.

Eigen actieplan

We leren je alles over de verschillende beïnvloedingsstijlen, zodat je weet wanneer en hoe te schakelen. Door het maken van een actorenanalyse krijg je inzicht in het hele speelveld waarin jij je bevindt en worden je opties zichtbaar. We bedenken een strategie met concrete acties waarbij de drijfveren van de belangrijkste actoren meenemen.

Na dag 1 ga je hier direct mee aan de slag. Daarnaast heb je buddygesprek met één van je medecursisten waarbij je de voortgang van je actieplan bespreekt. Op dag 2 halen we het net op en staat het programma bestaat weer vol met korte theoretische blokken, effectieve opdrachten en stevige persoonlijke reflectie.

De ervaren trainers van Schoonderwoerd zijn specialisten in gedragsverandering. Ze weten je te prikkelen met gemakkelijk toepasbare adviezen, confrontaties, reflecties, oefeningen en modellen.

Resultaat

Aan het einde van de training Effectief Beïnvloeden 2:

 • Doorzie je het hele speelveld en maak je strategische keuzes;
 • Heb je inzicht in de stappen van ‘Bij je standpunt blijven’, zonder dat je je weer laat verleiden door andermans argumenten;
 • Weet je hoe je met de ander kunt meebewegen en welke technieken hieraan ten grondslag liggen;
 • Weet je hoe je de neuzen dezelfde kant op te krijgen, door dat je jouw standpunt op de juiste manier kunt overbrengen;
 • Kun je handig omgaan met weerstand en effectief confrontaties aangaan;
 • Weet je lastige gesprekken strategisch voor te bereiden aan de hand van een checklist, en ga je met zelfvertrouwen deze gesprekken aan;
 • Bereik je meer resultaat met minder moeite;
 • Heb je geëxperimenteerd met non-verbale uitingen (gezichtsuitdrukking, houding en stemgebruik) en het effectief hiervan op anderen.

De volgende onderwerpen worden behandeld

 • Verdieping in de invloedstijlen en oefenen met de verschillende deeltechnieken;
 • Hoe kan ik helder argumenteren en grenzen aangeven?;
 • Inspireren en meebewegen, zonder toegeven;
 • Hoe kan ik meer krediet opbouwen - inzicht in de emotionele bankrekening;
 • Omgaan met confrontaties en weerstand;
 • Inzicht in de verschillende fasen in professionele gespreksvoering;
 • Een effectieve invloedstrategie ontwikkelen door middel van het G.A.M.E.S.-model;
 • Gerichte tips om eigen invloed te vergroten.
De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€809
Materiaal
€14
Accommodatie
€130
Totaal
€999

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

21 september 2021 tot 07 oktober 2021

Utrecht (Schoonderwoerd)

Inschrijven
Toon alle lesdagen
 • 21 september 2021 09:30 tot 17:00
 • 07 oktober 2021 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty