Boksen als metafoor

Grijp deze unieke kans in om inzicht te krijgen jouw eigen manier van contact maken en communicatiestijl. Leer verdedigen (standpunten aanhoren) en aanvallen (je punt maken).

Duur 1 dag
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 12
Investering € 535 (alles inbegrepen)
Categorie Communicatie & samenwerken
boksen
Overzicht

Deze training gaat jou een heleboel opleveren als jij:
• Op een actieve manier in de spiegel wilt kijken om jouw persoonlijke stijl van communiceren te onderzoeken.
• Graag andere communicatiestijlen wilt ontdekken om jouw doelen te behalen, in plaats van te doen wat je altijd al deed
• Zelfvertrouwen, assertiviteit en ‘incasseringsvermogen’ in lastige gesprekssituaties wil vergroten
• Jouw authentieke kracht wil versterken

Inhoud programma

In tegenstelling tot een boksgevecht of bokstraining in de sportschool (waarbij je wilt winnen van je tegenstander), zien wij boksen als een metafoor voor onze gesprekstechnieken. In plaats van het verslaan van je tegenstander, streef je naar een win-win. Er is dan voor beide partijen ruimte om punten te maken (aan te vallen); argumenten over te brengen of een standpunt in te nemen. Maar ook is er ruimte om te ontwijken of te verdedigen; de standpunten van de ander aan te horen en binnen te laten komen. Boksen als metafoor is een unieke manier in om inzicht te krijgen in onze manier van contact maken en communicatiestijl.
Deze bokstraining is geschikt voor iedereen met een gemiddelde fysieke conditie en uiteraard staat de veiligheid voorop. Na een korte warming-up leer je de basistechnieken van het communicatie-boksen. Op basis van de individuele leervragen zet de trainer uiteenlopende oefeningen in zoals incasseren, reageren, ruimte geven en ruimte nemen. Tussen de oefeningen door is steeds voldoende tijd om de les te vertalen naar de persoonlijke stijl van communiceren. Deze inzichten zullen je gegarandeerd nog lang bijblijven!

Resultaat

Na het volgen van deze bokstraining heb je meer inzicht in hoe je lastige situaties aangaat. Je herkent je reactiepatronen eerder en ervaart ruimte om, als de situatie daarnaar vraagt, voor ander gedrag te kiezen. Ook voel je sneller aan wanneer je de ander meer ruimte kunt geven om of juist zelf je punt te kunnen maken. Kortom: je hebt geleerd hoe je contact kunt maken met de focus op de WIN-WIN.

De volgende onderwerpen worden behandeld

  • Communicatiestijlen
  • Gedrag
  • Meeveren
  • Omgaan met weerstand
De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€495
Materiaal
€40
Accomodatie
€80
Totaal
€615

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

12 mei 2022 tot 12 mei 2022

Utrecht (Schoonderwoerd)

Inschrijven
Toon alle lesdagen
  • 12 mei 2022 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty