Communiceren en samenwerken

Hoe werk je samen met iemand met wie je geen klik hebt? Hoe maak je de juiste keuzes in de communicatie met een ander? Je bewust worden van je gedrag en manier van communiceren helpt jou om succesvoller samen te werken.

Duur 3 of meer dagen
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 10
Investering € 1490 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Communicatie & samenwerken
9 Gemiddeld cijfer voor deze training op Springest
Training Communiceren en samenwerken Schoonderwoerd
Overzicht

Tijdens deze training leer je veel over jezelf en jouw omgang met anderen. Pas als je jezelf kent, kun je je gedrag effectief inzetten in verschillende situaties. Zo leer je, onder andere, omgaan met weerstand en houd jij het hoofd koel in discussies met die ene lastige collega.

In deze training leer je op welke manier jouw persoonlijkheid een rol speelt bij jouw (voorkeurs)gedrag. Daarnaast leer je om proactieve keuzes te maken die jouw communicatie verbeteren. Zo vergroot je op constructieve wijze je invloed op anderen, waardoor je meer bereikt en effectiever werkt. Verschillende types op de werkvloer zijn een kracht, maar hoe ga jij om met iemand die echt niet in jouw straatje denkt? In deze training leer je authentiek communiceren met respect voor de ander.

Inzicht in jezelf, je communicatie en gedrag

Een goede samenwerking en duidelijke communicatie gaat vooral over jezelf in relatie tot de ander. Jouw gedrag roept reacties van anderen op. Gelukkig zijn deze reacties in veel gevallen te voorspellen en te beïnvloeden. Je bewust worden van je gedrag en hoe jij reageert op het gedrag van ander, helpt jou en je team om succesvoller samen te werken. Je maakt in deze training kennis met de MBTI-persoonlijkheidstypse en leert jezelf en anderen in deze context inschatten. Gedurende de training leer je meer over de sterke punten en valkuilen van jouw MBTI-type.

Online training Assertiviteit en Nee-zeggen Schoonderwoerd
8 februari 2022
"Enorm naar mijn zin gehad bij Schoonderwoerd. De Professionaliteit van Marie-José en een natuurlijke omgeving in hartje Utrecht zorgde ervoor dat trainen leerzaam, maar ook erg leuk kan zijn! Ik kom snel terug.."
Ilke Irsik
Inhoud programma

In de training Communiceren en samenwerken wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar in vlot tempo af. We gaan aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen. Bij deze training maken we aanvullend gebruik van het online leerplatform aNewSpring. Daar vind je opdrachten, theorie/modellen, tips en ervaringen. Online sparren met de trainer én leren van andere deelnemers kan hier ook.

Sturing geven, reflecteren en observeren

Tussen de drie trainingsdagen zitten twee à drie weken, zodat je in de praktijk kunt oefenen met de nieuw opgedane kennis. Je vraagt mensen uit je omgeving om 360-graden feedback en peilt op nieuwsgierige wijze naar de mening van anderen over jou en gaat na in hoeverre dit verschilt met hoe jij jezelf had ingeschat. Daarnaast leer je hoe je de lead neemt in (online) meetings en hoe je vervolgens het gesprek kunt sturen. In samenwerkopdrachten kun je de effectiviteit van je communicatie toetsen. Daarna reflecteren we op wat er gebeurde volgens het Teamdoelmatigheidsmodel. De inzichten hieruit kun je meenemen naar je eigen team of afdeling, om daar de effectiviteit te verbeteren.

Maar ook na de training blijf je actief bezig met communiceren en samenwerken. Je krijgt een maatje waar je regelmatig mee kunt klankborden. Ook creëer je ankers die je verwerkt deze in je dagelijkse leven. Zo blijf jij, ook na afloop van de training, actief bezig met jouw leerdoelen.

Kleine groep, veel persoonlijke aandacht

Je volgt deze training in een kleine groep van maximaal tien deelnemers. Zo is er altijd genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en jouw leerdoelen. Alle deelnemers hebben verschillende achtergronden en functies, waardoor je veel van elkaar leert.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

– Kun je effectiever omgaan met mensen die (sterk) verschillen van jou;
– Kun je beter ‘uitzoomen’ in lastige situaties om te bedenken wat je óók kunt doen;;
– Kun je nog effectiever jouw wensen, behoeften en ambities aangeven;
– Kun je effectief feedback geven om jouw samenwerkingsrelaties te verbeteren;
– Ken je jouw eigen capaciteiten en talenten en kun je ze beter benutten.
– Ken jij jouw invloed op je omgeving en kun je deze invloed inzetten.
– Kun je effectief te reageren bij weerstand, waarbij je je emoties onder controle houdt.

De volgende onderwerpen worden behandeld

  • Gedrags- en communicatie voorkeurstypen (m.b.v. MBTI®/JTI);
  • De verschillende luisterniveaus en de effecten van deze manier van luisteren;
  • Omgaan met weerstand;
  • Het NLP-communicatiemodel: oorsprong van gedrag;
  • Constructief feedback geven en omgaan met feedback krijgen;
  • Reflectie-oefeningen in het kader van sociale intelligentie;
  • Teamsamenwerkings- en communicatieoefeningen.
De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€1166
Materiaal
€51
Accomodatie
€273
Totaal
€1490

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

11 september 2024 tot 24 oktober 2024

Toon alle lesdagen
  • 11 september 2024 09:30 tot 17:00
  • 3 oktober 2024 09:30 tot 17:00
  • 24 oktober 2024 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty