Rob Rijk

Rob Rijk

Trainer

‘Ons gedrag is niet afhankelijk van de omstandigheden, maar hoe we met de omstandigheden om gaan’. Het is mijn passie mensen te faciliteren om in hun kracht te komen, zodat ze vanuit authenticiteit keuzen kunnen maken.

Als jongetje van acht mocht ik regelmatig met mijn opa boksen. We maakten van 4 stoelen en elastiek een boksring. Als ik mijn opa had geraakt, kreeg ik een compliment en groeide ik van trots. Als jong-volwassene startte ik met wedstrijd-boksen. Iedere winstpartij leverde mij complimenten op, maar als ik verloor bleef het angstvallig stil. Winnen werd erg belangrijk, want zonder compliment miste ik de erkenning. Het ‘willen’ presteren veranderde hierdoor snel in ‘moeten’ presteren. De druk werd zo hoog dat ik tijdens een NK voor het oog van de TV- camera volledig blokkeerde. Door deze - voor mij traumatische ervaring – verdiepte ik mij, na mijn CIOS-opleiding, in de sportpsychologie. Vervolgens startte ik een instituut voor mentale sporttraining. Ik ondersteunde jarenlang (top)sporters, sportteams en hun coaches op mentaal vlak.

Al snel realiseerde ik dat er een parallel was met het werkleven. Hierop ontwikkelde ik een mentale training voor managers met sport als metafoor. Na verloop van tijd groeide mijn verlangen om mensen te faciliteren in hun persoonlijke groei. Onder het motto ‘veranderen begint bij je zelf’, startte ik mijn eigen persoonlijke groei door opleidingen en trainingen op zowel emotioneel, lichaamsgericht - als op spiritueel vlak. Met mijn nieuwe start in het trainerschap, pakte ik opnieuw de bokshandschoen op. Wetende, dat als we met bokshandschoenen tegenover elkaar staan, we instinctief reageren en onze primaire stijl van communiceren onder druk zichtbaar wordt.

Boksen biedt als metafoor verrassend veel inzichten in o.a. hoe stevig we in onze schoenen staan en hoe we omgaan met andere stijlen van communiceren. Mijn eigen ‘freeze’ ervaring tijdens de NK heeft ertoe bijgedragen dat ik met boksen als metafoor krachtige leerervaringen teweegbreng op persoonlijk- en teamniveau.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty