Terug naar alle inspiratie
17 juli 2020

Tips voor het thuiswerken

We kunnen er niet omheen: in de toekomst gaat er steeds meer vanuit huis of remote gewerkt worden. We geven je nog wat extra tips voor het thuiswerken!

Blog - tips voor thuiswerken

We kunnen er niet omheen: in de toekomst gaat er steeds meer vanuit huis of remote gewerkt worden. In het begin was het misschien even wennen, maar inmiddels heb je vast je draai gevonden. Wij geven je nog wat extra tips voor een fijne thuiswerkdag!

Leg de lat niet te hoog

Doordat er thuis misschien minder afleiding is van collega’s, vergaderingen en het geroezemoes van de kantoortuin, ben je wellicht een stuk productiever. Maar leg de lat niet te hoog voor jezelf. Stel jouw to-do-lijst bij naar de tijd die je hebt. Iedere dag is de investering van het opstarten van je dag hetzelfde, ook wanneer je maar een halve werkdag hebt. En wanneer je maar de helft van de dag werkt, krijg je dus ook echt minder gedaan. Wanneer jouw takenlijst te groot is voor de tijd die je hebt, voel je na iedere werkdag dat je te weinig gepresteerd hebt en dat kost alleen maar energie. Omdat we weten dat mensen juist energie krijgen van resultaten en afvinken is het des te belangrijker om realistisch te zijn.

Zorg voor een ritme

Binnenshuis verplaats je je waarschijnlijk alleen van kamer naar kamer of van bed naar tafel. Daarom is het belangrijk dat je een opstart-ritueel voor jezelf ontwikkelt. Hersenen hebben altijd even de tijd nodig om de werkmodus te komen. Om jezelf in de werkmodus te krijgen is het altijd een goed idee om ‘werkkleding’ aan te trekken. Begin de eerste 10 minuten met het verzamelen van spullen, het doornemen van de dag, een kop koffie/thee en eventueel fijne muziek. Daarna ben je helemaal ready to work.

Beweeg!

Fysieke beweging is key. Dat zorgt voor het verwerken van jouw dag en alle lopende processen. Normaal fiets je misschien van kantoor naar huis of pak je de trein, maar nu gebeurt dat op één plek. Zorg daarom door de dag heen dat je voldoende beweegt. Werk maximaal 1,5 uur achter elkaar en kom tijdens pauzes in beweging. Probeer telefoontjes ook zoveel mogelijk staand of lopend te doen. Heb je een sta-bureau? Dat is helemaal top voor de afwisseling! Aan het einde van de dag is het tijd voor ruimte in je systeem: sluit daarom de dag bewust af. Neem minimaal 3 minuten voor jezelf om te schakelen van ‘werk-’ naar ‘privémodus’, muziek erbij helpt ook altijd. Blik terug op wat je gedaan hebt en maak een planning voor de dag van morgen. Én heel belangrijk: wees tevreden over wat gelukt is.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty