Stressreductie

Stressbronnen zullen altijd in je leven aanwezig zijn. Het is aan jou hoe je hiermee omgaat. Door realtime inzicht in jouw hartritme ervaar je de samenhang tussen emoties, hartritme, brein en lichaam en de rol van stress daarin.

Duur 1 dag
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 8
Investering € 699 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Persoonlijke effectiviteit
stressreductie
Overzicht

Je presteert minder dan je kan en je bent niet meer die leuke partner, vriend(in), ouder en collega die je zou willen zijn. Je bent moe, gespannen en/of uitgeblust. Ervaar je veel stress en doe je ontzettend je best je hoofd boven water te houden maar dat lukt nog maar net (of net niet)? Deze training biedt jou de handvatten om weer energieker en meer ontspannen in het leven te staan.

Stressbronnen zullen altijd in je leven aanwezig zijn. Het is aan jou hoe je hiermee omgaat. Als je te veel of te lang stress ervaart, heeft dit een negatieve impact op je leven. Je functioneren neemt af, je krijgt (vaak vage) gezondheidsklachten en je raakt het overzicht kwijt. In de training stressreductie leer je de impact van stress te reduceren.

Van inzicht tot vermogen

Stress is evolutionair gezien nuttig, omdat het ons helpt om te overleven. We leven echter niet meer als oermens, dus al die stress is niet meer relevant. Als je begrijpt hoe het stresssysteem werkt, kun je het bewust beïnvloeden. Door gelijktijdig te werken aan veerkracht en energiemanagement, vergroot je het vermogen om met stress om te gaan.

Inhoud programma

Het programma bestaat uit een klassikale trainingsdag. We werken, onder andere, met de HeartMath methode. Deze methodiek geeft inzicht in de samenhang tussen emoties, hartritme, brein en lichaam en de rol van stress daarin. Je hartritme heeft een sturende rol in deze samenhang.

HeartMath werkt met wetenschappelijk bewezen en simpele technieken waarmee je stress kunt reguleren. Met deze methode krijg je een geweldige spiegel voorgehouden. Je kunt namelijk realtime het effect van de technieken via de oorsensor op je computerscherm zien.
We behandelen inzichten uit energiemanagement en vitaliteitskunde om je veerkracht te vergroten. De benaderingswijze behandelt alle energiedimensies: fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en spiritueel-zingeving.

Groepssamenstelling

Deze training wordt gegeven in een kleine groep van maximaal acht deelnemers. Ieder krijgt eigen apparatuur waarmee we het hartritme uitlezen. De groep bestaat uit deelnemers van verschillende achtergronden, werkvelden en met allemaal unieke uitdagingen. Zo leer je zaken vanuit andere invalshoeken bekijken en kun je van elkaar leren.

Resultaat

Door het toepassen van deze inzichten leer jij effectief en duurzaam stress herkennen en aan te pakken.

We eindigen de training met een concreet actieplan en een voor jou haalbaar doel. Na enkele weken heb je contact met je coach om de balans op te maken en vragen te stellen.

Na het volgen van deze training
– Ken je de principes voor energiemanagement, veerkracht en stressregulatie.
– Ken je de werking van stress; autonome zenuwstelsel, brein, hormonen, emoties en hartritme variabiliteit.
– kun je oefenen met Hartcoherentie technieken voor stress regulatie.
– Kun je je veerkracht verhogen en daarmee je stressregulatie verbeteren.
– Kun je jouw hoeveelheid fysieke energie optimaliseren.
– Kun je jouw sociaal-emotionele energie reguleren.
– Kun je switchen van focus op fysieke en mentale energie.
– Ken je de kracht van je energie en zingeving.
– Kun je duurzaam en succesvol aan de slag met nieuwe stress reducerende gewoontes.
– Ken je jouw 28-dagen-actieplan voor stress reductie.

De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€562
Materiaal
€46
Accomodatie
€91
Totaal
€699

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty