Stressreductie

Heeft stress invloed op jouw leven? Wij helpen je grip op de situatie te krijgen, zodat jij weer tot je recht komt. Deze training geeft je direct toepasbare tools en technieken om de impact van stress te verminderen en je veerkracht te vergroten.

Duur 1 dag
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 10
Investering € 615 (alles inbegrepen)
Categorie Vitaliteit & werkplezier
stressreductie
Overzicht

Presteer je minder dan je zou kunnen en ben je niet meer die leuke partner, vriend(in), ouder, collega die je zou willen zijn doordat je moe, gespannen of uitgeblust bent? Ervaar je teveel stress en doe je ontzettend je best je hoofd boven water te houden maar dat lukt nog maar net aan (of net niet meer)?

Helaas gaan stressbronnen niet zomaar weg. Sterker nog: ze zullen altijd in je leven aanwezig zijn. Het is aan jou hoe je hiermee omgaat. Als je te veel of te lang stress ervaart, heeft dit een negatieve impact op je leven. Je functioneren neemt af, je krijgt (vaak vage) gezondheidsklachten en je raakt het overzicht kwijt. Wij helpen je om de impact van stress te reduceren!

Van inzicht tot vermogen

Stress is evolutionair gezien een nuttig systeem dat ons helpt om te overleven. We leven echter niet meer als oermens, dus al die stress is niet meer relevant. Door te begrijpen hoe het stresssysteem werkt, kun je dit bewust beïnvloeden. Door gelijktijdig te werken aan veerkracht en energiemanagement, vergroten je het vermogen om met stress om te gaan.

Inhoud programma

Het programma bestaat uit een klassikale trainingsdag en een persoonlijk coachgesprek van een half uur. Daarnaast krijg je toegang tot onze online leeromgeving waar de theorie, tips en technieken verder uitgewerkt staan.
In de training werken we onder andere met de HeartMath methode. Deze methodiek geeft inzicht in de samenhang tussen emoties, hartritme, brein en lichaam en de rol van stress daarin. Je hartritme heeft een sturende rol in deze samenhang. HeartMath werkt met wetenschappelijk bewezen en simpele technieken waarmee je stress leert reguleren. Met deze methode krijg je een geweldige spiegel voorgehouden. Je kunt namelijk real-time het effect van de technieken via de oorsensor op je computerscherm zien.
We behandelen inzichten uit energiemanagement en vitaliteitskunde om je veerkracht te vergroten. De benaderingswijze behandeld alle energiedimensies: fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en spiritueel-zingeving.

Het toepassen van deze inzichten is de sleutel tot effectieve en duurzame stress reductie.

We eindigen de trainingsdag met een concreet actieplan en een voor jou haalbaar doel. Na enkele weken heb je contact met je coach om de balans op te maken en vragen te stellen. Na de training ontvang je een syllabus met informatie over de leergebieden zodat je deze mooie, persoonlijke ontwikkeling voort kunt zetten.

De volgende onderwerpen worden behandeld:
– Principes voor energiemanagement, veerkracht en stressregulatie.
– De werking van stress; autonome zenuwstelsel, brein, hormonen, emoties en hartritme variabiliteit.
– Oefenen met HeartMath technieken voor stress regulatie.
– Leren hoe je je veerkracht kan verhogen en daarmee stressregulatie verbetert door:
o Optimalisatie van je hoeveelheid energie, je fysieke energie; bioritme, slaap, darmgezondheid, voeding, beweging & ontspanning.
o Regulatie van de kwaliteit van je energie, je sociaal-emotionele energie; emoties & gevoelens, zelfbewustzijn & verbinding.
o Focus van je fysieke energie, je mentale energie; aandacht en concentratie, prioriteiten kunnen stellen, probleemoplossend vermogen.
o De kracht van je energie, zingeving; je doel, waarden en normen, passie.

– Gedragsverandering, hoe ga je duurzaam succesvol aan de slag met nieuwe stress reducerende gewoontes?
– Jouw 28 dagen actieplan voor stress reductie.

De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€495
Materiaal
€40
Accomodatie
€80
Totaal
€615

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

23 februari 2022 tot 23 februari 2022

Utrecht (Schoonderwoerd)

Inschrijven
Toon alle lesdagen
  • 23 februari 2022 09:30 tot 17:00

12 april 2022 tot 12 april 2022

Utrecht (Schoonderwoerd)

Inschrijven
Toon alle lesdagen
  • 12 april 2022 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty