Boksen als metafoor voor communicatie

Grijp deze unieke kans in om inzicht te krijgen in jouw communicatiestijl. Leer de juiste balans vinden tussen verdedigen (standpunten aanhoren) en aanvallen (je punt maken).

Duur 4 uur
Soort training Klassikaal
Investering € 392 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Communicatie & samenwerken
Overzicht

Durf jij het aan? Tijdens deze training laten wij jou op een actieve manier in de spiegel kijken om jouw persoonlijke stijl van communiceren te onderzoeken. Vervolgens leer je hoe het anders kan. Je ontdekt andere communicatiestijlen die jou helpen om jouw doelen te behalen. Deze energie training geeft je een boost in zelfvertrouwen, assertiviteit en ‘incasseringsvermogen’. Je komt beter tot je recht in lastige gesprekssituaties en zult merken dat jouw authentieke kracht versterkt.

Boksen met argumenten

In tegenstelling tot echt boksen, waarbij je wilt winnen van je tegenstander, zien wij boksen als een metafoor voor gesprekstechnieken. In plaats van het verslaan van je tegenstander door argumenten en non-verbale statements, streef je naar een win-win. Zo hebben beide partijen de ruimte om punten te maken (aan te vallen) en om standpunten van de ander binnen te laten komen (verdedigen). De training Boksen als metafoor voor communicatie is een unieke manier om inzicht te krijgen in verschillende communicatiestijlen.

8 februari 2022
"Het was een enorm leuke en geslaagde manier om met elkaar bezig te zijn. Voor iedereen toegankelijk en inzichtgevend op een plezierige manier. Er zal nog lang over nagepraat worden. Echt een aanrader!”
Joke de Vries – Bruggert Huisartsenpraktijk Arkel
Inhoud programma

Deze training is geschikt voor iedereen met een gemiddelde conditie. Het is geen fysieke inspanning zoals in de sportschool, maar je gaat wel lekker bewegen. Na een korte warming-up leer je de basistechnieken van het communicatie-boksen. Op basis van jouw persoonlijke leervragen krijg je toegepaste oefeningen aangeboden zoals incasseren, reageren, ruimte geven en ruimte nemen. Tussen de oefeningen door is steeds voldoende tijd om de les te vertalen naar jouw dagelijkse leven. Deze inzichten zullen je gegarandeerd nog lang bijblijven!

Inzicht in je eigen communicatiestijl

De oefeningen komen binnen, doordat de training (letterlijk) impact maakt. We verbinden communicatie aan fysieke metaforen, waardoor de kennis beter blijft hangen. Hierdoor zal jij je eigen instincten herkennen wanneer een dergelijke situatie zich voordoet in de praktijk. Op basis van deze herkenning, kun je aan de slag met verandering.

Groepssamenstelling

Je volgt deze training in een kleine groep van maximaal twaalf deelnemers. Zo is er altijd genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. Alle deelnemers hebben verschillende achtergronden en functies, waardoor je veel van elkaar leert.

Resultaat

Na Boksen als metafoor voor communicatie weet je hoe je effectief contact kunt maken met anderen. Je hebt kennis gemaakt met de verschillende communicatiestijlen en technieken om deze eventueel te beïnvloeden. Dit doe je altijd met de focus op een win-win-situatie.

Na het volgen van deze training:

– Ken je eigen instinctieve reactiepatronen
– Ken je meer manieren om met lastige situaties om te gaan
– Kun je inschatten wanneer je ruimte geeft of juist zelf ruimte neemt
– Kun je, als dat nodig is, voor een andere communicatiestijl kiezen

De volgende onderwerpen worden behandeld

  • Communicatiestijlen
  • Gedrag
  • Meeveren
  • Omgaan met weerstand
De trainers

Trainer aan het woord

Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€317
Materiaal
€32
Accomodatie
€44
Totaal
€392

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

29 november 2024

Toon alle lesdagen
  • 29 november 2024 08:30 tot 12:30
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty