Terug naar alle inspiratie
08 mei 2020

Tips om je comfortzone te vergroten

In je comfortzone is er zekerheid, zijn dingen voorspelbaar, en loop je weinig risico. Aan de andere kant verlang je soms naar iets nieuws, spannends en verrassends; dit vind je doorgaans buiten je comfort zone. Hier liggen mogelijkheden waarvan je niet durft te dromen! Deze tips helpen je uit de comfortzone te stappen.

Blog - Tips voor het vergroten van je comfortzone

Weet wat je wilt en waar je energie van krijgt

Dit is een belangrijke eerste stap. Het kiezen van een doel maakt je enthousiast en motiveert je tot actie.

Reken af met de 3 belangrijkste angsten die je in je comfortzone willen houden:

– De angst dat je niet goed genoeg bent
– Bang zijn om te falen
– De angst om niet aardig gevonden te worden.
Merk deze angsten op, maar laat je er niet door leiden! Ze overvallen je zodra je de comfortzone verlaat. Weet dat iedereen ze heeft! We verschillen alleen in hoeverre we ze toelaten of hoe we hierover communiceren.

Stop met conformeren

Door je te conformeren aan gangbare normen of verwachtingen, raak je een stuk eigenheid kwijt. Het is soms moeilijk om je eigen mening te uiten of beslissingen te nemen, maar blijf altijd trouw aan jezelf. Het zorgt er voor dat je doet waar je blij van wordt.

Experimenteer!

Denk niet te lang na. Durf ergens vol voor te gaan, ook al is het in kleine stapjes. Stop met denken, maar zorg dat je stap 1 helder krijgt en ga ervoor.

Blijf gemotiveerd – doe kleine stappen in de richting waar je heen wilt

Om je comfortzone op te rekken is het belangrijk dat je in actie komt, en blijft gaan. Keep on rolling, het tussentijdse resultaat motiveert.

De grootste winst van het rekken van je comfortzone is het vergroten van je zelfvertrouwen. Dit is vervolgens weer de basis om door te groeien, en nog meer vrijheid en onafhankelijkheid te ervaren.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty