Terug naar alle inspiratie
15 oktober 2020

Met BRAVO op naar meer vitaliteit en geluk

BRAVO staat voor meer Bewegen, minder Roken, minder Alcohol, gezondere Voeding en voldoende Ontspanning. Bewegen doe je, naast fysiek, in drie verschillende vormen: sociaal, mentaal en financieel. BRAVO helpt je om meer vitaliteit en werkplezier te ervaren.

Blog - BRAVO voor meer vitaliteit en geluk

Ken jij BRAVO al? BRAVO staat voor meer Bewegen, minder Roken, minder Alcohol, gezondere Voeding en voldoende Ontspanning. Hiermee bereik je een vitalere en gelukkigere leefstijl.

Je kunt lichaam en geest niet los van elkaar zien. Om je prestaties op werk te verbeteren kun je het best een half uurtje per dag bewegen en op tijd naar bed gaan. Maar bewegen betekent niet altijd alleen fysiek bewegen. Wist je dat de volgende bewegingen ook bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Sociaal bewegen, mentaal bewegen en financieel bewegen. We vertellen je graag waarom!

Sociaal bewegen; maak contact!

Vragen durven stellen, op iemand afstappen, initiatieven nemen; voor de één is het de normaalste zaak van de wereld, voor de ander een nachtmerrie. Het zijn onmisbare vaardigheden om te kunnen samenwerken, zelfstandig werken en klantgericht werken. De vaardigheid om jezelf en de organisatie waarvoor je werkt te laten zien is enorm belangrijk. Zowel in real life als digitaal.

Mentaal bewegen; change management

Griekse filosofen schreven: “Pantha Rhei” (“Alles beweegt en alles stroomt”). En tot op de heden is onze wereld onophoudelijk aan het stromen en bewegen. In sociale zin, op het gebied van technologie, cultuur, organisatiedynamiek en communicatie. Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier om met deze veranderingen.

Veranderen is spannend en levert altijd enige vorm van weerstand op. Afscheid nemen van iets vertrouwds veroorzaakt een rouwproces. Het is gemakkelijk voor een werkgever om te roepen dat veranderen nieuwe kansen biedt, maar er heerst altijd scepsis bij degenen die de verandering moeten uitvoeren. Het is nodig om deze gevoelens te erkennen en ondersteunen, alleen dan zal het verandertraject succes kennen.

Financieel bewegen; inzicht verkrijgen

De meeste mensen hebben goed inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Maar hoe de situatie zich in de toekomst ontwikkelt is vaak onduidelijk. Wat gaan de kinderen kosten als ze gaan studeren­? Wat doet de hypotheekrente? Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik naar een andere werkgever ga? Moet ik mijn ouders later financieel bijstaan? Het zijn allemaal vragen waar je je zorgen over kunt maken.

Deze zorgen, maken dat mensen niet durven te bewegen naar andere functies of werkgevers. Mensen hebben behoefte aan inzicht in hun financiële bewegingsruimte, nu en in de toekomst. Een onafhankelijke en gecertificeerde financieel planner geeft inzicht in jouw financiële gezondheid en kan de eventuele angst wegnemen.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty