Zichtbaarheid en Assertiviteit

Je wilt zichtbaar maken wie je bent en wat je kunt, maar hoe doe je dat op een manier die bij jou past? In de training Zichtbaarheid en assertiviteit leer hoe je jezelf beter kunt profileren. Ook als je een introverte persoonlijkheid hebt.

Duur 2 dagen
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 9
Investering € 1124 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Persoonlijke effectiviteit
8,7 Gemiddeld cijfer voor deze training op Springest
Zichtbaarheid & assertiviteit training - Schoonderwoerd
Overzicht

Je wilt jezelf steviger positioneren. Maar je loopt steeds tegen hetzelfde aan: vooroplopen, de discussie aangaan of spontaan ‘de microfoon pakken’, het past niet bij je. Je vindt het moeilijk om voor je mening te staan – bij een conflict of probleem reageer je vaak emotioneel of onredelijk, of je ontloopt de situatie. Zo blijven jij en je mening buiten beeld.

Hoe kun je jezelf zichtbaarder maken op een manier die goed voelt voor jou? En hoe kun je je mening uiten met respect voor de ander? In de training Zichtbaarheid en assertiviteit. leer je hoe je jouw capaciteiten beter tot hun recht laat komen op een manier die bij jou past.

Jezelf profileren en zichtbaar maken

Deze training is geschikt voor jou als je assertiever wilt communiceren op een authentieke manier en meer zelfvertrouwen wilt uitstralen. Hierbij is jouw persoonlijkheid leidend. Je leert hoe je jezelf, op een authentieke manier, zichtbaar maakt en assertiever opstelt.

2 juli 2020
"Leuke training waarin iedereen wordt betrokken. Enthousiaste trainer die goed en duidelijk uitleg geeft. De theorie werd geoefend aan de hand van praktijkvoorbeelden. Nu zelf aan de bak door de theorie te gaan toepassen in de praktijk!"
Isa Bokhorst Bijzonder Beheer
Inhoud programma

De training Zichtbaarheid en assertiviteit is een praktische en energieke mix van theorie, concrete tips en veel oefeningen. Voorafgaand aan de training krijg je een schriftelijke intake. Op basis hiervan stel je persoonlijke leerdoelen. Deze lopen als een rode draad door de training. Tussen de twee trainingsdagen in zitten twee à drie weken. In die tijd werk je aan concrete opdrachten om het geleerde in jouw dagelijks leven te oefenen. Kies een actiepunt voor in het eerstvolgende teamoverleg (eerder je mening geven, kritische vragen stellen, je ideeën verwoorden vóórdat iedereen geweest is). Je kiest bewust een moment waarop je ‘nee’ zegt tegen een collega, zodat jij je grenzen bewaakt.

Groepssamenstelling

Je volgt deze training in een kleine groep van maximaal negen deelnemers met diverse achtergronden, uitdagingen en werkvelden. Zo leer je situaties vanuit verschillende invalshoeken bekijken en kun je oefenen met uiteenlopende karakters.

Resultaat

Als afsluiting van de training stimuleren we jou om ‘een’ toevoegencollega als coachmaatje te vragen, om jou feedback te geven op jouw aandachtspunten. Je kiest zelf een moment om alle tips uit de training nog eens door te nemen, zodat de kennis on top of mind blijft. Daarnaast vragen we je een wekelijks reflectiemoment in te plannen.

Na het volgen van deze training:

– Ken je de relatie tussen emoties, gedachten en gedrag;
– Ken je manieren om vol zelfvertrouwen je mening te geven;
– Kun je voor je belang opkomen, met oog voor anderen;
– Ken je manieren om in een teamoverleg ‘netjes in te breken’;
– Kun je de ander respectvol feedback geven op gedrag dat je stoort;
– Kun je bewust ja en geaccepteerd nee zeggen;
– Kun je vol overtuiging je grenzen aangeven, omdat je ze beter kent en durft te uiten.

De volgende onderwerpen worden behandeld

 • Assertief, sub-assertief en agressief gedrag;
 • Zelfvertrouwen: kwijtraken, terugvinden en onderhouden;
 • Het verband tussen emoties, gedachten en gedrag;
 • Bewust ‘ja’ en geaccepteerd ‘nee’ zeggen;
 • Overtuigingskracht en authenticiteit;
 • Omgaan met dominant gedrag;
 • Zichtbaarheid op een manier die bij jou past;
 • Feedback geven met respect voor de ander;
 • Belangen, proactief gedrag en grenzen bepalen en uitspreken.
De trainers

Trainer aan het woord

Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€926
Materiaal
€15
Accommodatie
€183
Totaal
€1124

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

23 september 2024 tot 2 october 2024

Toon alle lesdagen
 • 23 september 2024 09:30 tot 17:00
 • 2 oktober 2024 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty