Doelgerichter communiceren met NLP

Een detacheringsbedrijf heeft Schoonderwoerd benaderd met de vraag een tweedaags NLP programma te ontwikkelen. Met als insteek een effectievere samenwerking en doelgerichte communicatie te bewerkstelligen.

Aanpak

Schoonderwoerd heeft een op maat gemaakt trainingsprogramma ontwikkeld dat erop gericht was de basisfundamenten van NLP over te brengen. Tijdens de training ontstaat er meer bewustzijn en inzicht in eigen gedragspatronen. Deelnemers maken zich verschillende handvatten eigen zodat beperkende patronen kunnen worden omgezet in versterkende patronen om effectiever en met meer keuzevrijheid te kunnen handelen. Het is een interactief programma waarin de deelnemers continu worden uitgenodigd om op zelfonderzoek te gaan en te experimenteren hoe NLP voor hen werkt. Hierin wordt steeds de link gemaakt tussen theorie in de training en ervaring in de dagelijkse werkzaamheden.

Implementatie

Het programma richtte zich op recruiters en accountmanagers die op eigen initiatief konden inschrijven om de maximale betrokkenheid te garanderen. In verschillende individuele en groepswerkvormen konden de medewerkers ervaringen opdoen om meer zicht te krijgen in eigen en elkaars patronen. Na een pilot versie kon de training worden bijgeschaafd en worden herhaald. 

 

Resultaat

Door het NLP traject is er bij de medewerkers meer bewustzijn en inzicht in eigen gedrag gecreëerd. Daarnaast hebben de medewerkers nu veel concrete handvatten om toe te passen. Een als een situatie niet loopt zoals ze zouden willen, is de keuzevrijheid en stijlflexibiliteit toegenomen. Er is meer inzicht verkregen in het proces van communiceren en interactie, wat bijdraagt aan meer effectiviteit en positiviteit op de werkvloer. De medewerkers ervaren hierdoor meer regie en zelfvertrouwen waardoor ze met meer rust en balans in contact kunnen gaan.

Conclusie

Het NLP traject heeft gezorgd voor een boost in het persoonlijke proces van de medewerkers. Er zijn veel inzichten verkregen in dat wat al goed loopt en er zijn handvatten eigen gemaakt om met nieuwe handelsmethoden te experimenteren. Binnen teams hebben medewerkers een NLP taal eigen gemaakt om elkaar scherp te houden,nog sneller te kunnen schakelen en bij te kunnen sturen. Teamleden kennen nu beter elkaars ‘gebruiksaanwijzing’ en ze hebben elkaar leren kennen op nét even een andere manier; met meer diepgang.. De interne- en externe samenwerking is versoepeld omdat er een fijner patroon in interactie is ontstaan.

 

Onze Incompany trainingen zijn maatwerk, dus alles is mogelijk. Bel via tel. 030-2934899 of mail naar info@schoonderwoerd.nl en we bespreken graag hoe wij kunnen bijdragen aan het succes van jouw organisatie, afdeling of team! 

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty