Terug naar alle inspiratie
28 juni 2020

Stop met uitstellen, plan die vakantie (of twee)

Wanneer je geen actie onderneemt op iets dat je wel graag wilt, zorgt dat vaak onbewust voor onrust. Wij hebben 1 tip...

Blog - Boek die vakantie

Van uitstel komt afstel, en voor je het weet heb je altijd een excuus om iets anders te doen of om het nog verder voor je uit te schuiven. Geen goed idee! Wél een goed idee: kom in actie en zorg ervoor dat je altijd iets hebt om naar uit te kijken.

Je probeert al een tijdje iets te plannen, maar om een of andere reden lukt het niet. Je kent het gevoel vast wel. Denk maar aan die bbq of het weekendje weg dat er telkens niet van komt. Het niet ondernemen van actie (bijvoorbeeld voor het prikken van de datum of locatie) zorgt voor een sluimerende behoefte die niet wordt voorzien. En dat kost energie. Onbewust blijft het in je achterhoofd hangen en telkens als iets in je omgeving je eraan herinnert (een reclame van een boekingssite voor vakantiehuisjes, een foto van de bbq van vorig jaar…), baal je dat het idee nog steeds op de plank ligt.

Ruimte voor dromen

Blijf niet in de ‘wachtstand’ zitten tot er iemand besluit om de verantwoordelijkheid op zich te nemen, maar maak zelf de beslissing en keuze om actie te ondernemen. Wanneer een datum eenmaal geprikt is, wordt de ‘verborgen energiezuiger’ omgezet in positieve energie en zin! Dat alle randvoorwaarden nog niet definitief zijn of alles helemaal tot in de puntjes is geregeld, dat maakt niet uit. Met jouw actie kun je samen ergens naar uitkijken en naar iets toewerken. Boeken = blokken = ruimte voor dromen.

Vakantiepret

Hetzelfde geldt voor vakanties. Het zijn periodes om naar uit te kijken, maar het plannen laat soms nogal op zich wachten. Wanneer je die vakantie eenmaal hebt geboekt, begint de voorpret; wat valt er allemaal te doen/bezichtigen? Moet je een auto huren of ga je voor een ander vervoersmiddel? Welke spullen moeten er mee? En ga zo maar door! Voor je het weet ben je op de bestemming en kan het genieten beginnen. Maar pin je niet vast op dat ene moment van het jaar, boek er meteen nog eentje (kan ook gewoon een dagje of weekend weg zijn). Wanneer het dan tegenvalt, heb je altijd weer iets om naar uit te kijken. Dus stop met uitstellen, en laat alle (vakantie)pret maar beginnen!

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty