Terug naar alle inspiratie
03 februari 2020

Slimme organisaties doen aan APK-interventies

Een functioneringsgesprek is vaak niet voldoende. Met een APK worden medewerkers aan het denken gezet over eigen inzetbaarheid en toekomstige ontwikkeling.

Blog - Slimme organisaties doen aan APK interventie

Medewerkers die jaar in, jaar uit, hetzelfde werk doen, zetten hun vitaliteit op het spel. De kans bestaat dat ze ‘vastroesten’. Wanneer je bepaalde (mentale) vaardigheden lang niet gebruikt, verlies je ze uiteindelijk.

Ontwikkel- en functioneringsgesprekken zijn vaak te kort door de bocht als het gaat om lange termijnvisie op loopbaan of persoonlijke ontwikkeling. Maar wat werkt dan wel?

Verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling

Vitale organisaties stralen van laag tot hoog uit dat medewerkers verantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling. Ze streven naar gezonde doorstroming en motivatie op de werkvloer en investeren daarvoor steeds meer in de lange termijn ontwikkeling van hun medewerkers. Met zogenaamde APK-interventies (Aandacht voor Persoonlijke Kwaliteiten) worden medewerkers aan het denken gezet over: ‘Waar sta ik nu en waar wil ik over 3 jaar staan?’

Medewerkers krijgen zo de mogelijkheid om stil te staan bij de eigen inzetbaarheid en toekomstige ontwikkeling. Ze worden zich ervan bewust dat ze een baan niet voor het leven hebben. De oogst? Medewerkers hebben een nieuw perspectief op hun loopbaan en eigen ontwikkeling. En werkgevers kunnen de juiste personen op de juiste plek plaatsen, hebben dalende verzuimkosten en kunnen werken aan vitaliteit en wendbaarheid van de organisatie.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty