Terug naar alle inspiratie
11 mei 2020

Hoe druk ben jij echt?

Zijn we te druk omdat er teveel te doen is? Of zijn we druk omdat we ervoor kiezen druk te zijn? Trechter wat écht belangrijk is voor meer rust in je agenda.

Blog - Hoe druk ben jij echt

“Ik heb het druk” is volgens De Volkskrant het nieuwe “Het gaat goed” geworden. Maar zijn we te druk omdat er teveel te doen is? Of zijn we druk omdat we ervoor kiezen druk te zijn? 

Tony Crabbe, bedrijfspsycholoog en goeroe op het gebied van “busyness”, focust zich op hoe mensen denken, voelen en gedragen. Hij stelt: we hebben verwachtingen van onszelf die we niet waar kunnen maken in de tijd die we ervoor rekenen of die we ervoor hebben.

We rennen van afspraak naar afspraak, onderhouden contact met vrienden en familie, willen acht uur per dag productief zijn op ons werk en tussendoor proberen we ook te zorgen voor voldoende voeding en beweging om fit en vitaal te blijven. Die agenda houdt ons voortdurend bezig, maar bovenal: druk. En die drukte is niet alleen slecht voor je gezondheid, relatie en geluk, maar zelfs voor je carrière.

Wat is het waard?

We moeten niet alles willen doen. Continu switchen van project naar project geeft een onrustig gevoel en daardoor kom je vaak ook niet voldoende tot afronding. Tony Crabbe stelt dat we moeten beginnen met ons afvragen: wat heeft (meer) waarde voor mij? Trechter al je bezigheden tot de belangrijkste dingen en doe die een stuk beter, en de rest minder. Tegelijkertijd zal je daardoor je belangrijke werk meer clusteren, en daardoor ontstaat er meer rust.

We geven je een oefening om te beginnen met kijken of wat je doet, wel echt allemaal moet. Dan heb je meteen een mooi overzicht van wat voor jou echt belangrijk is.

 

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty