Terug naar alle inspiratie
08 juni 2021

Achter mijn masker

We laten Corona achter ons. We krabbelen op en staan aan een nieuw begin. Maar doen we het hoofdstuk van het afgelopen jaar dicht of halen we er lessen uit? Met deze handvatten kun je terugblikken én groeien na een tijd van crisis.

achter mijn masker

Begin vorig jaar werd iedereen geconfronteerd met de impact van Corona op ons dagelijkse leven en alle negatieve emoties daar omheen. Iedereen was druk met crisismanagement, wat voor velen weinig opleverde behalve frustratie, twijfel en boosheid. Inmiddels laten we Corona achter ons. We krabbelen op en staan aan een nieuw begin. Maar doen we het hoofdstuk van het afgelopen jaar dicht of halen we er lessen uit? Met deze handvatten kun je terugblikken én groeien na een tijd van crisis.

1. Het belang van mindset
Mensen met een groeimindset staan zichzelf toe om te leren. En ook om het soms even niet te weten. Dit geeft ruimte en zelfvertrouwen om kennis op te doen die voorheen nog niet bekend was. En om vaardigheden aan te leren in deze pandemie, die daarvoor iet nodig waren.

2. Aandacht is cruciaal om te (over)leven.
Gebrek aan aandacht levert diverse vormen van eenzaamheid op. Een deel hiervan is te bestrijden met (zelf)compassie. Professionals met compassie voor anderen konden zich blijvend inzetten om anderen te helpen. Degenen met zelfcompassie waren ook in staat op tijd hun grens aan te geven, om in balans te blijven. Zodat ze inzetbaar bleven en ook nog een fijn privéleven hadden.

3. Samenwerking is cruciaal om resultaten te halen.
Heldere communicatie geef duidelijkheid en zekerheid om het juiste te doen. Juist in onzekere tijden. Vertrouwen onderling en waardering voor elkaar bevorderen de betrokkenheid en tevredenheid over het werk.

4. Kernwaarden zijn belangrijke raadgevers.
Doe je werk dat past bij je waarden? Bingo! Je zit op de goede plek, en naast dat werk je energie kost levert het je ook iets op. Een crisis leidt vaak tot reflectie. En soms tot het inzicht dat je helemaal niet op je plek zit, of niet de dingen doet in werk of leven die je echt belangrijk vindt.

5. Emoties managen geeft je ruimte en stabiliteit.
Hoe ga je om met boosheid, frustratie, machteloosheid en angst? De volgende stappen zijn effectief: Herkennen, Erkennen en Verkennen wat ermee te doen!

6. Resultaat moet je vieren!

Wil jij meer leren over groeien in een crisis en ben je er klaar voor om de coronaperiode een plaats te geven? Meld je dan aan voor de gratis online workshop Achter Mijn Masker op dinsdag 22 juni.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty