Simone van Loon

Trainer

Meer (levens)energie, meer betekenis en meer doen wat je wilt doen, of juist wilt laten. Voor zowel individuen als teams. Als coach en teamcoach faciliteer ik mensen en teams die willen groeien, passend bij de eigen ambitie en/of die van de organisatie. Dat doe ik vanuit mijn jarenlange ervaring als coach (sinds 2010) en wetenschappelijke achtergrond als (arbeids- en organisatie)psycholoog (sinds 2004).

Kenmerkend voor mijn manier van werken is mijn flexibiliteit. Ik werk graag in het hier en nu en pas gemakkelijk mijn interventies aan dat wat de (team)vraag het beste dient. Ik neem hierbij ook graag de context mee; in wat voor systeem of systemen begeven mensen zich en in hoeverre spelen die een rol? Met deze systemische bril sluit ik het meeste aan bij dat wat nodig is voor (een team van) mensen om verder en vooruit te komen. Ik werk contactgericht en heb de focus op dat wat er wél (aan potentieel) is. Vanuit een veilige basis en vaak ook met humor daag ik mensen uit om van en met elkaar te leren. Leuk, leerzaam en geregeld ook confronterend.

Een werkvorm die ik graag inzet, is coaching met inzet van paarden (ook wel paardencoaching genoemd). Paarden hebben van nature eigenschappen die hen bij uitstek geschikt maken als ‘spiegel’. Ze merken of je gedrag overeenstemt met wat je écht vindt en wilt. Ze kijken door je houding en woorden heen en reageren instant op de balans tussen denken, voelen en doen (zonder dat het gaat over goed of fout!). Van hieruit ontstaat ruimte om te experimenteren met patronen, overtuigingen en dat wat er vaak onder gedrag schuilgaat. De werkvorm paardencoaching is hiermee een effectieve manier om gericht bezig te zijn met thema’s als authenticiteit en (persoonlijk) leiderschap, samenwerking en communicatievraagstukken. Patronen en mechanismen worden direct voelbaar en zichtbaar en, door de vertaalslag naar de praktijk samen met de coach, ook bespreekbaar.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty