Ontwikkelprogramma voor het behoud van medewerkers

Een middelgroot bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. Medewerkers kregen een ander takenpakket en werden bijgeschoold. Tegelijkertijd was het aantrekken en behouden van talent een uitdaging.

talent binden

Een middelgroot bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor is niet alleen het aantal medewerkers toegenomen, maar ook de verantwoordelijkheid en werkzaamheden van de medewerkers nam toe. Tegelijkertijd was het aantrekken en behouden van talent een uitdaging. Training en opleiding geven de mogelijkheid om niet alleen intern een professionaliseringsslag te maken, maar kan tegelijkertijd ook goede mensen binden en boeien.

Doel: Talent verder te ontwikkelen en vast te houden binnen de organisatie.

 

Aanpak

Om de interne betrokkenheid te vergroten, hebben we het management en de directie een rol gegeven in het programma. Zij deelden als gastsprekers hun kennis en traden op als ambassadeurs. Buiten de fysieke trainingen was er een op maat gemaakte online leeromgeving.

Om alle deelnemers optimaal te laten profiteren van het programma, hebben we een traject van ruim een jaar ontwikkeld. Belangrijke elementen hierin waren:

• Assessments om een beginsituatie te schetsen.
• Zowel individuele als gezamenlijke trainingen.
• Persoonlijk coachen afgewisseld met opdrachten in een groepsdynamiek.

Tijdens het incompany traject kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

• Persoonlijke ontwikkeling (inzicht in gedrag & houding van jezelf en verhouding tot anderen)
• Leiderschap
• Managementvaardigheden (leidinggeven, situationeel leiderschap)
• Projectmanagement (projectmatig werken)
• Change management
• Communicatieve vaardigheden

In onze trainingen werken we vanuit gekaderde thema’s, maar spelen we steeds in op de behoeftes van de deelnemers. Tegelijkertijd was het aantrekken en behouden van talent een uitdaging. Voor dit traject hebben we een programmanager vanuit de opdrachtgever en een programmanager vanuit Schoonderwoerd ingezet.

 

Resultaat

Het was een intensief programma dat veel impact heeft gemaakt. Na het traject van Schoonderwoerd zijn de volgende resultaten geboekt:

Persoonlijke ontwikkeling stimuleren.
Deelnemers hebben zichzelf beter leren kennen, begrijpen de impact van hun gedrag op anderen en zijn in staat om effectiever te handelen.

Aandacht & erkenning geven.
Door uitgenodigd te worden voor dit traject krijgen de deelnemers een stukje aandacht & erkenning. Dit wordt versterkt door de vormgeving van het traject waarin ze opdrachten uitvoeren en regelmatiger contact met het management hebben.

Boeien & binden.
Door het ontwikkelingstraject kan dit bedrijf talentvolle medewerkers beter boeien en aan zich binden.

Behoud van personeel.
Het verloop wordt minder groot wat een grote kostenbesparing met zich meebrengt.
• Interne doorstroom stimuleren & continuïteit organisatie waarborgen.

Door deze groep medewerkers te ontwikkelen zullen zij makkelijker kunnen doorstromen.

Door het ontwikkelingstraject weet de opdrachtgever talentvolle medewerkers te boeien en aan zich te binden. Het verloop is hierdoor minder groot zijn wat een grote kostenbesparing met zich meebrengt.

 

Onze Incompany trainingen zijn maatwerk, dus alles is mogelijk. Bel via tel. 030-2934899 of mail naar info@schoonderwoerd.nl en we bespreken graag hoe wij kunnen bijdragen aan het succes van jouw organisatie, afdeling of team!

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty