Terug naar alle inspiratie
31 juli 2022

Oud-deelnemer Monique Gigengack over de training Regisseur van Eigen Loopbaan

Toen Monique Gigengack na ruim twintig jaar wegging bij ABN AMRO, volgde ze de training Regisseur van Eigen Loopbaan bij Schoonderwoerd. Ze stond voor van alles open, maar kwam erachter dat ze het leidinggeven nog steeds leuk vond. Het was de branche en niet het werk dat anders moest. Inmiddels werkt ze in het Het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek.

monique regisseur loopbaan

Hoe ben je bij Schoonderwoerd terecht gekomen?

“Ik had enkele jaren eerder een LinkedIn training gevolgd bij Schoonderwoerd. Dat beviel goed, dus toen ik op dit belangrijke kruispunt in mijn leven stond, wist ik het trainingsbureau weer te vinden. Na een korte blik op de site wist ik dat de training Regisseur van Eigen Loopbaan mij wel eens zou kunnen brengen waar ik naar op zoek was: een richting in mijn carrière.”

Waarom zocht je hulp?

“Ik had zelf al heel wat weken, nee maanden, nagedacht over mijn carrière. Ik werd bijna vijftig en voelde dat het nu of nooit was. De onpersoonlijke aanpak in de wereld van finance beviel me niet meer. Ik miste de persoonlijke aanpak en menselijke maat in het werk. Waar mijn werk eerst mijn passie was, merkte ik nu dat het steeds verder van me af begon te staan. In welke richting ik mijn volgende stap zou zetten, wist ik niet.”

Wat was je grootste vraagstuk?

“Ik was eigenlijk altijd leidinggevende geweest en twijfelde of ik dat nog wilde blijven. Ik was klaar met mijn huidige rol in de financiele sector, en begon over mijn eigen ambities en talenten te twijfelen. Door de training Regisseur van Eigen Loopbaan zag ik in dat mijn kwaliteit toch echt in het leidinggeven en mensen ontwikkelen zit. Dat is waar ik goed in ben en waar ik blij van word. Het was dus niet het werk, maar de sector die me niet meer beviel.”

Wat is je bijgebleven van de training?

“Het was een reis van mooie bewustwording over mijn talenten en waar ik mijn geluk vind. Ik kreeg hele fijne handvatten om mijn innerlijke zoektocht aan te gaan. De deelnemers waren enorm divers: van juniors die het moeilijk vonden om zichzelf te presenteren tot zelfverzekerde directieleden met een dreigende reorganisatie boven het hoofd. Ze kwamen allemaal uit verschillende sectoren en hadden allemaal hun eigen bagage en ambities. Deze kruisbestuiving was heel waardevol. De interactieve oefeningen maakten dat ik een inkijkje kreeg in andermans werkveld. Dit bracht me het inzicht dat de zorg, waar de menselijke maat heel belangrijk is, veel beter bij me past.”

Hoe heb je de training ervaren?

“Vooral als laagdrempelig en persoonlijk. De mooie locatie in Utrecht, het Landhuis in Park Oog in Al, gaf me gelijk een warm gevoel. Geen saaie zaaltjes in hotels, maar mooie ruimtes met karakter. Het hartelijke ontvangst met een kop koffie en de ontspannen trainers met humor en relativeringsvermogen stelden me op mijn gemak. Zo voelde ik me direct vrij om me open te stellen. Het weer was goed, dus we deden sommige oefeningen buiten, dat was een mooie afwisseling. Al met al kijk ik terug op drie inspirerende, motiverende en energieke dagen.”

Op welk moment in een werkend leven denk je iemand het meest aan deze training heeft?

“Als je denkt dat je een andere weg in moet slaan, maar niet weet wat je moet gaan doen. Dat kan gedwongen zijn in een reorganisatie, maar ook als je al te lang op de automatische piloot werkt en je afvraagt wat er verder nog is.”

Heb jij het idee dat er meer voor jou is weggelegd in het werkende leven? Meld je aan voor de gratis online workshop Regisseur van Eigen Loopbaan – 7 stappen naar gelukkig werken.

icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty