Oriënteren op leiderschap

Is leidinggeven iets voor jou? Bezit je de juiste competenties? De eendaagse training Oriënteren op Leiderschap dient als kompas en keuzemoment.

Duur 1 dag
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 12
Investering € 469 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Leiderschap
10 Gemiddeld cijfer voor deze training op Springest
Training Oriënteren op leiderschap Schoonderwoerd
Overzicht

Wil jij verder met je carrière? Wellicht is leidinggeven iets voor jou. Maar hoe weet je of deze stap ook bij je past? Tijdens deze training helpen we je een duidelijke carrièrekeuze te maken. Ook verkennen we wat jij al in huis hebt en welke skills je nog nodig hebt om te starten met leidinggeven.

De vaardigheden van leidinggeven

We verkennen wat leidinggeven precies inhoudt en welke vaardigheden hiervoor van pas komen. Ook hebben we het over potentiële valkuilen en uitdagingen die komen kijken bij een leidinggevende functie. Je maakt in deze training kennis met de MBTI-persoonlijkheidstypes en leert jezelf en anderen in deze context inschatten. Gedurende de training leer je meer over de sterke punten en valkuilen van jouw MBTI-type.

Orienteren op leiderschap
17 februari 2021
"Een intensieve, zeer prettige training, waar je in 1 dag tot de kern komt van wat leiderschap is en hoe dat past bij jouw kwaliteiten en ambities. Zeer doortastende trainer, waarvan je nuttige feedback krijgt in een veilige omgeving."
Louella van Leeuwen
Inhoud programma

In de training wisselen we theorie af met oefeningen. De deelnemers krijgen constant een spiegel voorgehouden en krijgen de ruimte om te experimenteren met nieuw gedrag. De trainer helpt integer, respectvol en resultaatgericht met jouw persoonlijke doelen.

Past leidinggeven bij jouw persoonlijkheid?

We onderzoeken wat jouw persoonlijke ambities zijn. Je onderzoekt je verwachtingen, prioriteiten en de mogelijke uitdagingen die daarbij komen kijken. Daarnaast maak je een eigen ontwikkelingsplan. Je sluit de training af met een conclusie en aanbevelingen. Met individuele feedback en een adviesronde op basis van de MBTI persoonlijkheidstypes krijg je een analyse van je sterke punten en je aandachtspunten.

Groepssamenstelling

Deze training wordt in een groep van maximaal twaalf deelnemers gegeven. Iedereen heeft eigen bagage, eigen talenten en eigen invalshoeken. Zo kun je enorm veel van elkaar leren. Door de kleinschaligheid van de training is er genoeg ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Resultaat

De training Oriënteren op Leiderschap helpt jou op een belangrijk moment in je carrière. Ga je leidinggeven of wordt het toch een managementrol? Misschien blijf je toch nog even doen wat je deed of ga je voor een hele andere weg. Kortom: deze training zal je veel brengen.

Na het volgen van deze training:

– Ken je jezelf, jouw drijfveren
– Kun je een overwogen carrièrekeuze te maken.
– Ken je de acht managementrollen en begrijp je wat er komt kijken bij effectief leiderschap.
– Ken je, door interactie met andere deelnemers, jouw talenten, capaciteiten en aandachtspunten.

De volgende onderwerpen worden behandeld

  • Het verschil tussen leiden en managen in combinatie met competentiemanagement;
  • Jouw persoonlijke voorkeurstype en gedrag en het effect op anderen (JTI/MBTI®);
  • Jouw kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen (in combinatie met de Egoscan);
  • Ambitiemanagement met een individueel plan van ontwikkeling.
De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€367
Materiaal
€10
Accommodatie
€91
Totaal
€469

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

24 oktober 2024

Toon alle lesdagen
  • 24 oktober 2024 09:30 tot 17:00

9 december 2024

Toon alle lesdagen
  • 9 december 2024 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty