NLP 2: van bewustwording naar zelfcoaching

Zelfcoaching is één van de krachtigste kwaliteiten die je als mens kunt ontwikkelen. In deze verdiepingstraining NLP leer je jezelf coachen vanuit jouw eigen stemmingsmanagement en aanvullende krachtige NLP structuren.

Duur 3 of meer dagen
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 10
Investering € 1485 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Communicatie & samenwerken
9,2 Gemiddeld cijfer voor deze training op Springest
Overzicht

Zelfcoaching is één van de krachtigste kwaliteiten die je als mens kunt ontwikkelen. In deze verdiepingstraining NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je jezelf beter kennen en vervolgens coachen vanuit respect voor je eigen energie en die van je omgeving. Na deze training weet je hoe je nieuwe NLP-technieken toepast op jouw persoonlijke situatie, zodat je jezelf op belangrijke momenten kunt coachen via zelfreflectie.

De waarde van zelfcoaching en reflectie

Deze training is geschikt voor jou als je bekend bent met de principes van NLP en jezelf hierin, via zelfcoaching, verder wilt ontwikkelen. Je hebt ervaren hoeveel effect eenvoudige NLP-technieken op je eigen energie hebben en op de wereld om je heen. Er is iets gaan stromen, zowel op je werk als privé, en je snakt naar meer! In deze training gaan we dieper in op aanvullende modellen en principes van NLP zoals die in de NLP 1-training aan bod kwamen. Er is tijd voor intensieve bestudering van theorie en praktische oefeningen om te leren hoe je jezelf coacht.

ophangen flipover
13 februari 2022
"Ik heb erg genoten van de training. Veel inzichten opgedaan die toepasbaar zijn in zowel werk als privé. De training is praktisch aangevuld met theorie. De locatie is prachtig en de lunch heerlijk. De laatste trainingsdag was online, maar ook dat was prima geregeld."
Nalina Billoni
Inhoud programma

Voor aanvang van de training word je gevraagd na te denken over jouw focuspunten; de zaken in je leven waar jij meer grip op wilt krijgen.Door de voorbeelden van de trainer word je zelf aan het denken gezet wat in de praktijk wel en niet voor je werkt zodat je er mee aan de slag kan. Ook wordt er veel gekeken naar de toekomst, want wat ga je voortaan anders doen en hoe voorkom je dat dezelfde situaties zich opnieuw blijven aandienen.

Op de eerste dag ontdek je vanuit welk perspectief je naar de wereld kijkt. Ook ga je dieper in op jouw persoonlijke focuspunten. Vervolgens gaan we aan de slag met het veranderen van gedragspatronen, van die zaken die je wel weet maar steeds niet doet. Of van die situaties waarin je steeds terugvalt in oud gedrag. Kortom: het effectief hardnekkige patronen aanpassen. De laatste dag gaat over stemmingen en het managen van je eigen gemoedstoestand.

Bewust bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling

Door verrassende, inspirerende oefeningen en opdrachten stap jij verder in de wereld van NLP. Tijdens deze training wordt je uitgedaagd om aan de slag te gaan met je vaardigheden, kennis, overtuigingen en emoties. Ook ga je bewust aan de slag met het delen van jouw ontwikkeling met je omgeving. Wie betrek je bij jouw proces en wat zijn de reacties op de stappen die je maakt? Door te werken in behapbare stapjes, worden grote veranderingen mogelijk. Je zult direct merken dat de NLP-technieken successen opleveren in je dagelijkse leven; de ultieme motivatie om actief met het geleerde bezig te blijven.

Bij deze training maken we aanvullend gebruik van het online leerplatform aNewSpring. De uitgelegde theorie is hier beschikbaar in video’s met prikkelende vragen die je aan het denken zetten. In deze online omgeving kun je tevens kwijt hoe het ging met het vertellen thuis van wat je hebt geleerd en hoe dit werd ontvangen. Er is volop ruimte om te sparren met mede-deelnemers en de trainer. Door de combinatie met klassikaal leren kun je met jouw nieuwe of vernieuwde kennis straks nog meer verschil maken in de praktijk.

Groepssamenstelling

Je volgt deze training in een kleine groep van maximaal tien deelnemers met diverse achtergronden, uitdagingen en werkvelden. Zo leer je situaties vanuit verschillende invalshoeken bekijken en kun je oefenen met uiteenlopende type mensen met ieder hun eigen perceptie van de wereld.

Resultaat

Na afloop van deze training ben je in staat jezelf te coachen door middel van zelfreflectie. Je krijgt alle tools om zelf door blijven groeien. Naast het lesboek krijg je een uitgebreide literatuurlijst en een aantal waardevolle podcast tips mee. Na de training NLP 2 – van bewustwording naar zelfcoaching zie je nog meer keuzemogelijkheden bij de inzet van jouw communicatie(stijlen). Energieverslindend reactief leven is geen optie meer: jij maakt bewuste keuzes en hebt ervaren hoe je jezelf hier scherp op kunt houden!

De volgende onderwerpen worden behandeld

 • Modellen en technieken van NLP;
 • De 6 verschillende niveaus in communicatie en persoonlijke ontwikkeling;
 • Het reflecteren op je eigen gedrag: hoe werkt jouw brein en hoe kun je, waar nodig, vastgeroeste overtuigingen losweken en blokkades opheffen via zelfcoaching?;
 • Effectief communiceren, het herkennen van stressreacties en de NLP-technieken die je daarbij kunnen helpen;
 • Het positief beïnvloeden van anderen met jouw eigen communicatiestijl.
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€1166
Materiaal
€46
Accommodatie
€274
Totaal
€1485

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

9 juli 2024 tot 11 juli 2024

Toon alle lesdagen
 • 9 juli 2024 09:30 tot 17:00
 • 10 juli 2024 09:30 tot 17:00
 • 11 juli 2024 09:30 tot 17:00

29 november 2024 tot 13 december 2024

Toon alle lesdagen
 • 29 november 2024 09:30 tot 17:00
 • 6 december 2024 09:30 tot 17:00
 • 13 december 2024 09:30 tot 17:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty