Veerkracht vanuit je kern

Voor zelfbewuste professionals en verantwoordelijke levensgenieters. Voor diegenen die voelen dat stilstaan bij jezelf essentieel is om met nieuwe levensenergie weer door te gaan. Doorgaan met voluit leven, waar werk een belangrijk onderdeel van is.

Duur 3 of meer dagen
Soort training Klassikaal
Max. aantal deelnemers 10
Investering € 2495 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Vitaliteit & werkplezier
veerkracht vanuit je kern
Overzicht

De aanleiding voor het programma Veerkracht vanuit je kern, kan een vraagstuk zijn over werk of loopbaan, of een dilemma of juist een verlangen op privéterrein. Ook kan het zijn dat je wilt werken aan je fysieke en mentale weerbaarheid om toekomstige uitdagingen aan te kunnen.

Deze opleiding is ideaal als je:

– Verantwoordelijkheid neemt voor jouw welzijn en (duurzame) inzetbaarheid als professional
– Beseft dat ontwikkeling en groei plaatsvinden buiten je comfortzone
– Wilt leren en ervaren wat de ingrediënten zijn voor veerkracht (voor jou als mens, én voor je organisatie)
– Bereid bent om belemmerende gedachten of patronen te onderzoeken en aan te pakken
– Open staat voor meer verbinding met jezelf, én met anderen
– Zin hebt om een onvergetelijke ervaring te beleven, en een inspirerende reis met jezelf te maken

Inhoud programma

“Het is niet de sterkste die overleeft, en ook niet de intelligentste, maar diegene die zich het beste kan aanpassen aan veranderingen”. Charles Darwin zei het al, in de 19e eeuw. En aan veranderingen plus crises is in deze periode geen gebrek. Zowel mondiaal als landelijk worden we op de proef gesteld, en hiermee ook persoonlijk. Veerkrachtige mensen en veerkrachtige organisaties zijn nodig om met onze omgeving om te gaan.

“Moeilijkheden versterken de geest, net zoals fysieke bezig zijn het lichaam versterkt”
Onderzoek toont aan dat veerkrachtige werknemers beter presteren op het werk, meestal meer betrokken zijn en open staan om bij te leren. Daarnaast hebben ze meer kans om een hoger welzijn te ervaren. In deze training ligt de focus op veerkracht, vanuit de fysieke, mentale, emotionele en sociale kant.

Werkwijze en leerstijl

In het programma Veerkracht vanuit je kern, train je op verschillende niveaus: het gaat over doen – denken – ervaren – voelen. In een veilige leeromgeving onderzoek je je innerlijke belevingswereld, je externe gedrag, en de patronen die jij in je communicatie en interactie hebt eigengemaakt. Je krijgt natuurlijk theorie voorgeschoteld waarop je kunt kauwen en uitwisselen met anderen.

Ook reflecteren krijgt aandacht, onder andere in functionele blokken stilte waarin je bent aangewezen op jezelf. Indien je belemmeringen tegenkomt, is er daarna voldoende ruimte om dit te delen, te her-kaderen of aan te gaan. Het gebied buiten je comfortzone krijgt aandacht, onder andere door blootstelling aan koude en warmte, ademwerk en andere opdrachten.

Koude training en alles wat hierbij komt kijken is een rode draad door dit programma. Kennis over de effecten van kou en een gedegen voorbereiding is van belang, evenals de juiste mindset en goede focus. Stap voor stap bouwen we dit op, afhankelijk van ieders eigen niveau en fitheid. De prachtige omgeving in Noorwegen, en de nabijheid van andere mensen in de groep is een ondersteunende en motiverende factor bij deze koudetraining.

Noorwegen

Deze training vindt plaats op en rond een idyllische plek (natuurcamping/resort) aan het meer Skredvatn en aan de voet van de berg Stor Roan (1196m) midden in Zuid-Noorwegen (Telemark). Tussen berg, meer en waterval is dit een klein paradijs om op te laden, te ademen, te vernieuwen, na te denken, en te genieten.
De sauna is direct aan de waterval gebouwd. Verder is er een eigen slaapkamer voor elke deelnemer in een van de knusse en goed geïsoleerde hutten. Het sanitair is in een apart, verwarmd gebouw op korte loopafstand.

Resultaat

Veerkracht vanuit je kern helpt jou met het herkennen van je (innerlijke) obstakels en laat je deze met zelfvertrouwen aanpakken. Je ontdekt en ervaart je eigen authentieke kracht. Na het volgen van deze training:

– Ken je jezelf beter, je voelt je herboren, uitgerust en dichter bij jezelf
– Ken je manieren om meer keuzevrijheid te ervaren
– Ken je je eigen Veerkrachthandleiding, die je kunt gebruiken in je verdere leven
– Kun je beter omgaan met stress, je brein en je lichaam via coping strategieën en hulpbronnen
– Kun je jouw persoonlijke kwaliteiten noemen

Je gaat met een bak aan energie naar huis, met veerkrachtige voornemens op zak (om hiermee evt. ook je huisgenoten en collega’s te inspireren).

Goed om te weten
Voor deze bijzondere reis is een goede basis conditie een vereiste. De contra-indicaties kun je opvragen. Voorafgaand aan het programma is er een online intake. De prijs is inclusief een 6-daagse retraite volpension met eigen slaapkamer, met 5 trainingsdagen, gebruik sauna en waterval. Zowel het gezonde en heerlijke ontbijt, lunch als diner wordt dagelijks vers bereid. Excl. boot- (of vliegreis) en bijkomende kosten voor het vervoer naar het resort, en excl. alcoholische dranken.

De volgende onderwerpen worden behandeld

 • Veerkracht als resource en als strategie, en de acht kernfactoren van veerkracht
 • Via adem en mindfulness vertragen – voelen – versnellen
 • Schijf van Vijf; het veerkrachtspeelveld met vijf elementen
 • Jouw persoonlijkheidstypologie; zelfonderzoek naar kloof (of brug) tussen voorkeur en wat je doet
 • Comfortzone versus stretchzone; waar ligt jouw grens? En je potentieel?
 • Je innerlijke vuur aanwakkeren, door beweging, meditatie, en in de prachtige natuur zijn
 • Koude training, vanuit je warme basis (o.b.v. principes Siberische methode, ook bekend met Wim Hof)
 • Stiltemomenten / outdoor event / big foot wandeling, afhankelijk van weersomstandigheid
 • Inzichten in brein en body, stress en coping strategieën
 • Hindernissen en hulpbronnen ten opzichte van je doel; wat heb jij te doen?
De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Training
€1495
Materiaal
€58
Locatie & catering volpension
€942
Totaal
€2495

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

30 maart 2023 tot 05 april 2023

(Noorwegen)

Toon alle lesdagen
 • 30 maart 2023 tot
 • 31 maart 2023 tot
 • 01 april 2023 tot
 • 02 april 2023 tot
 • 03 april 2023 tot
 • 04 april 2023 tot
 • 05 april 2023 tot
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty