Ondernemer training III

Wil jij voor jezelf beginnen? Met deze training maak je een vliegende start als ondernemer. Ontdek hoe jij jezelf positioneert, klanten aantrekt en een financieel gezond bedrijf neerzet.

Duur 2 dagen
Soort training Online
Investering € 2800 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Loopbaan & mobiliteit
Schoonderwoerd samenwerken
Overzicht

Je ontdekt in deze klassikale training hoe jij als ondernemer een succes maakt van jouw bedrijf. Van het uitdenken van jouw producten/diensten tot het opstellen van een realistische begroting. Onze samenwerkingspartner De Heren van Werk helpen je in 8 online modules met deze spannende stap in je carrière.

Je doorloopt deze training op eigen tempo in een online portal. Hierdoor is volop ruimte om de training te combineren met studie, werk en/of privé. Met deze training kun jij flexibel en tegelijkertijd doelgericht en zelfstandig werken aan jouw ondernemerschap. Elke module wordt afgesloten met een opdracht of actie. Tussendoor kan je steeds berichten sturen aan je trainer, krijg je feedback op opdrachten en is er extra uitleg waar nodig. Je hebt tussentijds 4 uur contact met de trainer (online of support op afstand).

Inhoud programma

Via een online portal ga je aan de slag met de volgende 8 modules:

Module 1 Ik als ondernemer

In deze module sta jij als potentiële zelfstandige centraal. Je gaat aan de slag met vragen als ‘Waarom wil ik zelfstandig ondernemer worden?’, ‘Wie of wat inspireert of motiveert mij hierin?’ ‘Waarom zou de klant bij mij willen kopen?’. Hier onderzoek je missie, je ‘why’. De reden waarom jij jezelf als zelfstandige, je dienst(en) of product(en) in de markt wilt gaan zetten.

Hier zetten we tegelijkertijd Profiel Dynamics in als een ondernemersscan in. Als zelfstandige ben je sterk op jezelf aangewezen. Het is daarom belangrijk te weten wie je bent en wat je kwaliteiten zijn. Met de Profile Dynamics scan, krijg je een hoop meer zelfinzicht. Zo kun je alles uit je (ondernemers)talenten halen.

Module 2 Positionering en strategie

Welke producten wil je in de markt zetten? Waar verdien je het meeste/makkelijkste geld mee? Wie wil je als klant? Met deze vragen breng je meer focus aan en weet je beter waarom je bepaalde keuzes maakt. Daarmee kun je ook de afweging maken of je een klus aan wil nemen. Uiteindelijk heb je betere inzichten in wat je markt is, hoe je deze markt in kaart kunt brengen voor jezelf en hoe je jezelf beter positioneert waardoor je met een gerust hart een goede prijs neer kunt rekenen.

Module 3 Marketing

In deze module ga je aan de slag met jouw online zichtbaarheid. We beginnen emet een LinkedIn profiel, en wellicht ook met een bedrijfspagina op Facebook, Twitter of Instagram. Je maakt jezelf zichtbaar aan de wereld. Vervolgens ga je aan de slag met content die je online plaatst. Daarnaast is het belangrijk om een website te hebben en een heldere customer journey van jouw klant te maken.

Module 4 Sales

In deze module leer je de vaardigheden van een ‘verkoopgesprek’. Of beter gezegd; de klant helpen met jouw product of dienst. Je leert het gesprek breder te trekken, je leert het filteren om het juiste koopmotief te achterhalen en je leert om meer informatie uit het gesprek te halen zodat jij de offerte beter en makkelijker kunt schrijven.

Module 5 Offerte

Je gaat aan de slag met het opstellen van een dekkende offerte. Ook denk je na over hoe je de klant op een dusdanige manier kunt helpen, zodat jij niet als ‘te duur’ wordt gezien. Daarbij gaan we uiteraard met echte offerte van je aan de slag die je in de nabije toekomst een keer zal maken.

Module 6 Samenwerken

Wie kunnen je ambassadeurs zijn in de markt? Welke partijen zullen naar jou doorverwijzen? Met welke personen wil je samenwerken om te groeien naar de ambitie die je hebt? Overweeg je om de huidige samenwerkingsverbanden te versterken of om op langere termijn meer eigen werk te verrichten? In deze module onderzoeken we wat wijsheid is om jouw doelen te halen. Het gaat hierbij altijd om de kosten versus de baten en het commitment wat je wil en kunt geven aan de samenwerkingspartners.

Module 7 Prijsstelling

Het verdienmodel. Met welke tarieven ga je werken? Wil je je klanten eenmalig helpen of ga jij je product in een abonnementsvorm aanbieden? Veel vragen over hoe jij je onderneming levensvatbaar wilt maken naast het voldoen aan een aantal wetten en regels.

Module 8 Boekhouden en financiën

Excel of boekhoud software, Qredits, prognose en budgettering. Wat is wijsheid? In welke mate wil je hierin ontzorgt worden en het makkelijk voor jezelf maken. Dat is waar deze module over gaat. Ook maken we een begroting van de eenmalige of structurele bedrijfskosten die er zijn. Heb je een kantoor nodig of een flexplek? Wat zijn de investeringen van je laptop, je mobiel en een website die goed vindbaar is? Welke investeringen moet je doen om je product klaar te hebben en om het te kunnen leveren? Je maakt een overzicht van je kosten voor een jaar en verhoogt dit bedrag met 25 procent om onvoorziene kosten te dekken.

Resultaat

Na het volgen van deze training, kom je erachter of het ondernemerschap iets voor jou is. Vervolgens maak je een vliegende start als zelfstandige. Je hebt een flinke dosis zelfkennis opgedaan. Daarnaast:

– Ken je jouw jouw uitdagingen en krachten als het aankomt op ondernemen.
– Kun jij de gedrags- en denkpatronen die jouw ontwikkeling in het ondernemersstap belemmeren aanpakken
– Kun je verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen loopbaan
– Ken je manieren om succesvol te ondernemen, zoals het vinden van klanten en het omgaan met tegenslagen.

De trainers
Investering

Waar betaal je voor?

Training van 8 online modules en 4 uur online feedback
€2800

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

10 oktober 2022 tot 10 april 2023

Tilburg (De Heren van Werk)

Toon alle lesdagen
  • 10 oktober 2022 tot
  • 10 april 2023 tot

10 november 2022 tot 10 mei 2023

Tilburg (De Heren van Werk)

Toon alle lesdagen
  • 10 november 2022 tot
  • 10 mei 2023 tot
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty