Loopbaan training

Ben je op zoek naar (ander) werk en wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? Onze samenwerkingspartner De Heren van Werk helpen je bij het maken van een keuze. In deze individuele training leer je in 8 stappen hoe je werk vindt dat bij jou past.

Duur 3 of meer dagen
Soort training Online
Investering € 925 (alles inbegrepen excl. BTW)
Categorie Loopbaan & mobiliteit
Training Oriënteren op leiderschap Schoonderwoerd
Overzicht

Of je nu starter bent of senior in je vak; ander werk moet gaan zoeken of niet blij meer bent in je werk; proactief bezig wilt zijn met je loopbaan of een carrière switch voor ogen hebt; deze training, van onze samenwerkingspartner De Heren van Werk, gaat je inzichten geven in jouw talenten en interesses en welke beroepsrichtingen en werkomgevingen hierbij bij passen. Daarnaast krijg je handvatten en doe je ideeën op om nieuw, ander, leuker werk te vinden.

Je start met een (online) intakegesprek waarin we jouw situatie verkennen en je doelen bepalen. In maximaal vier maanden doorloop je acht online modules over wie je bent, wat je kunt en wilt, en hoe je daar komt. Met professionele loopbaantesten gekoppeld aan een unieke beroepenverkenner, krijg jij nieuwe inzichten over jouw kwaliteiten, drijfveren, interesses en passende rollen, beroepen en sectoren.

Naast de online modules, krijg je drie uur (online) training en begeleiding met jouw trainer, waaronder ook een LinkedIn-training en een vacature- en unieke kennisbank. Zo leer je jouw mogelijkheden kennen, weet je meer over de arbeidsmarkt en vergroot je jouw kansen op werk dat bij jouw talenten en ambities past. Kortom je doet kennis, (sollicitatie)skills én inspiratie op voor het vormgeven van jouw carrière.

In acht stappen werken aan jouw carrière
Je krijgt een jaar lang toegang tot onze online portal met acht modules. Hier vind je opdrachten, video’s, testen, artikelen en formats. De modules zijn opgesplitst in de volgende thema’s:

1. Doe zelfonderzoek
2. Ontdek welk werk past
3. Verken de arbeidsmarkt
4. Vind vacatures
5. Solliciteer effectief
6. Laat LinkedIn voor je werken
7. Leer (nog beter te) netwerken
8. Ken je scholings- en ontwikkelingsbehoefte

Het programma duurt maximaal vier maanden. De studiebelasting voor het zelfstandig doorlopen van het programma bedraagt drie tot vijf uur per module voor theorie, opdrachten, reflectie en acties. Daarnaast heb je 9 uur (online) training en begeleiding met 5 individuele sessies en deelname aan de Open Online LinkedIn training en support op afstand.

Inhoud programma

Samen met de trainer reflecteer je op jezelf, je loopbaan(keuzes), professionaliteit en ontwikkeling. Dit doe je aan de hand van opdrachten en een complete loopbaanscan waarin persoonlijkheid, drijfveren, interesses en competenties worden gemeten en beschreven in een persoonlijke rapportage.

De data uit de loopbaanscan zijn gekoppeld aan onze unieke beroepenverkenner waarmee je beroepen verkent die aansluiten op jouw persoonlijkheid, interesses en drijfveren. Zo creëer je een favoriete beroepenlijst.

Effectief solliciteren

Je leert om te netwerken met mensen die werk doen in het vakgebied, de organisatie of sector die jouw interesse heeft. In onze uitgebreide vacaturebank verken je diverse loopbaanrichtingen en bouw je aan je netwerk. Je leert vacatures te beoordelen en om er effectief naar te informeren bij de werkgever. We gaan samen aan de slag om een relevant CV en een krachtige motivatie te schrijven. Samen bereiden we sollicitatiegesprekken voor en je leert om vanuit zelfvertrouwen een arbeidsvoorwaardengesprek te voeren.

Maar er is meer, want bij deze training hoort ook een online LinkedIn-training waarin je leert een aantrekkelijk en vindbaar profiel te creëren om optimaal LinkedIn te gebruiken. Daarnaast werken we aan jouw personal branding.

Na afronding van de modules heb je nog een laatste individuele sessie. Hierin evalueer het programma, je acties en inzichten tot nu toe; helpen we je nog met losse eindjes en bespreek je jouw vervolgstappen. Met een certificaat van deelname kun jij zelfstandig verder met het vinden van werk!

De Loopbaantraining is toegankelijk voor iedereen met minimaal 2 jaar werkervaring op minimaal MBO-niveau. Om echt alles uit de training te kunnen halen is het goed te weten dat je grotendeels zelfstandig aan de slag gaat en dus in staat moet zijn opdrachten zelfstandig uit te voeren en hierop te reflecteren.

Resultaat

Het resultaat van ons werk is…werk. En een heleboel zelfkennis over jouw uitdagingen, talenten en ambities. Wij halen alles uit de kast tijdens de loopbaantraining, zodat jij jouw carrière een nieuwe, frisse en vliegende (door)start kunt geven.

Na het volgen van de training STAP Loopbaan:

– Kan jij aangeven wat jij uit je werk wilt halen en wat jij als professional bijdraagt voor een werkgever.
– Kan jij kansen vinden op de arbeidsmarkt.
– Kan jij jouw netwerk laten groeien doordat je online zichtbaar én vindbaar bent.
– Kan je een krachtig cv en pakkende motivatiebrief op te stellen.
– Ken je manieren om zelfverzekerd aan tafel zitten bij werkgevers.

De trainers Deze training wordt gegeven door
Investering

Waar betaal je voor?

Individuele training Loopbaan - Gratis met STAP
€925

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data en locatie

Wanneer wil je starten?

01 december 2022 tot 01 april 2023

(Locatie nader te bepalen)

Toon alle lesdagen
  • 01 december 2022 09:00 tot 14:00
  • 01 april 2023 09:00 tot 14:00
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty