Terug naar alle inspiratie
17 augustus 2020

Trainen met anderhalve meter

Alle informatie en maatregelen rondom de trainingen en opleidingen van Schoonderwoerd en het coronavirus vind je in dit artikel.

Trainen met anderhalve meter - Schoonderwoerd - picknick lunch

Uitgangspunten

Bij de keuzes die we maken nemen we altijd de volgende punten mee als uitgangspunten:

  • De trainer besteedt voorafgaand en gedurende de training aandacht aan social distancing. Ook vragen we de deelnemers op elkaar te letten en elkaar te herinneren aan de afgesproken gedragsregels.
  • De 1,5m wordt ten alle tijden gewaarborgd en gefaciliteerd – deelnemers hebben daarbij ook eigen verantwoordelijkheid.
  • Wanneer de anderhalve meter niet in acht wordt genomen spreekt de trainer de deelnemers hierop aan.
  • De trainer is niet verantwoordelijk voor de handhaving van de maatregelen uit dit protocol. Iedere aanwezige bij de training is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gedrag en acties.
  • Ondanks de maatregelen streeft Schoonderwoerd naar een optimaal leerklimaat voor haar deelnemers.

Hygiëne algemeen

  • Wij (trainers en deelnemers) volgen de RIVM-hygiënemaatregelen strikt op. Bij klachten die passen bij infectie met het corona-virus blijft de deelnemer thuis. Dit zijn verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken en verhoging tot 38,0graden Celsius), koorts en/of kortademigheid.
  • Thuisblijven geldt tevens als iemand in het huishouden van de deelnemer koorts (vanaf 38C) en/of benauwdheidsklachten heeft of als de deelnemer of iemand uit zijn/ haar huishouden positief getest zijn/ is op corona.
  • Bij griep/verkoudheidsklachten van de trainer of bij een positieve test op corona, zal voor vervanging van de trainer worden gezorgd of wordt de training verschoven. Dit geldt ook als iemand in het huishouden van de trainer koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft of positief getest is op corona.

 In de volgende situaties nemen we passende maatregelen om de anderhalve meter te kunnen garanderen:

Ontvangst en trainingsruimte

  • De trainingsruimte wordt voorafgaand en na de training grondig gereinigd.
  • Deelnemers wordt verzocht de handen te wassen alvorens de trainingsruimte te betreden en alvorens de locatie te verlaten.
  • In de trainingsruimte voorzien wij hand-desinfectie-gel, papieren handdoekjes en schoonmaakmateriaal voor het reinigen van trainingsmateriaal.
  • Deelnemers wordt gevraagd zo kort mogelijk op de starttraining van de training te arriveren (tussen 9:15-9:30 uur), bestellen hun koffie aan de bar en nuttigen deze op afstand in het restaurant, buiten of in de trainingsruimte. Wanneer het restaurant te druk dreigt te worden wordt hen door het personeel gevraagd naar de trainingsruimte te gaan.
  • De deelnemers hebben een vaste plek in de ruimte.
  • Deelnemers wordt verteld dat toiletbezoek niet tot de pauzes uit te stellen om een rij te voorkomen.
  • De zaal is nog steeds gezellig, maar wel in gepaste afstand ingericht met een nieuw maximum en looppaden. Dit maximum is vooraf ingemeten per zaal.

Koffie breaks

  • Bestellingen voor koffiepauzes worden tijdens de trainingen opgenomen en door de trainer doorgegeven aan de catering
  • Wanneer de verse koffie/ thee gereed krijgt trainer een signaal van de catering. Deelnemers kunnen hun persoonlijke bestellingen bij de bar meenemen en direct door lopen naar dan wel het restaurant, het park of terug naar de zaal

Lunch

  • Bij mooi weer wordt buiten geluncht in het park met schoongewassen picknickkleden.
  • Deelnemers krijgen een persoonlijke lunch in een duurzame hygiënische verpakking.
  • De pakketten kunnen in het park, het restaurant (max. 4 plekken per groep) of in de zaal opgegeten worden.
icon-play icon-price icon-category close icon-arrowlong wiggle wiggle icon-download icon-training icon-arrow icon-attendees icon-calendar icon-check-orange icon-check-white icon-copylink logo-linkedin logo-twitter logo-facebook icon-download icon-dropdown-black icon-dropdown-orange logo-bf logo-gi logo-il logo-tt logo-ty